Šport > Zimski športi
0 ogledov

Na SP šteje le kolajna

V naslednji sezoni bodo glavni cilji OI v Vancouvru. A o tem je za zdaj še prezg Žurnal24 main
Prva dama slovenskega smučanja Tina Maze bo naš glavni adut na svetovnem prvenstvu v Val d'Iserju. V Francijo gre po kolajno, čeprav se doslej na velikih tekmovanjih še ni izkazala.
 

Preberite še

Val d'Isere pripravljen na februarsko SP

S kakšnimi cilji potujete na SP?
Na svetovnih prvenstvih nekaj štejejo samo kolajne. A kljub temu je uvrstitev med prvih deset lep rezultat. Konkurenca je namreč izjemna. Zagotovo pa si želim višjih uvrstitev. Trenirala sem dobro.

Bo zaradi dejstva, da na velikih tekmovanjih še niste osvojili kolajne, pritisk kaj večji?
To je zame nov izziv. Do zdaj niti na svetovnih prvenstvih niti na olimpijskih igrah nisem smučala dobro. Letos želim to popraviti in delam na tem, da bi mi to tudi uspelo.

Črnjanka ne misli popuščati nikomur. © Reuters

 
Boste kaj bolj motivirani zaradi želje po dokazovanju Smučarski zvezi Slovenije (SZS), da je bila vaša odločitev za samostojno pot pravilna?
Mislim, da smo to že dokazali. Nič več nam ni treba dokazovati. Delali smo super in zato so prišli tudi ti rezultati. Vse, kar bo več, bo samo še bolj dobrodošlo. Mislim, da nimam več komu potrjevati, da je bila ta odločitev pravilna.

Pa vendar se zdi, da odnosi med vami in SZS niso najboljši. Poslovni direktor Matjaž Šarabon je dejal, da je včasih težko, ker se odločitve vaše ekipe spreminjajo iz ure v uro. Kje so težave?
Zdelo se mi je zelo nepošteno, da je Matjaž to rekel. Enostavno se nisem dobro počutila in zato nisem šla na novinarsko konferenco, ampak domov. To je delikatna tema, o kateri bi lahko razpravljali na dolgo in široko, ampak na koncu je vse skupaj brez zveze.

Se lahko zgodi tudi črni scenarij, da smuči postavite v kot, če se odnosi s SZS ne bodo uredili?

Zagotovo, vse možnosti so odprte. Odvisno je od skupnega jezika in od pogovorov. Najprej moramo končati to sezono, v kateri imamo visoke cilje, potem pa bomo videli, kako naprej. Ne mislim pa popuščati nobenemu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.