Šport > Zimski športi
21 ogledov

Na tekmi štirje slovenski orli

Jernej Damjan je imel drugo daljavo dneva. (Foto: Action Images) Žurnal24 main
Na prvi skakalni tekmi v letu 2009 v Garmich-Partenkirchnu bodo nastopili štirje slovenski skakalci. Najboljši Slovenec Jernej Damjan se je na tekmo uvrstil kot sedmi.

Na drugi tekmi 57. novoletne turneje v Garmisch-Partenkirchnu, ki bo v četrtek ob 13.45, bodo nastopili štirje slovenski smučarski skakalci. V konkurenci 50 tekmovalcev bodo nastopili Jernej Damjan (sedma daljava med kvalifikanti), Robert Kranjec (16.), Primož Pikl (20.) in Primož Peterka (26.). V kvalifikacijah je spodletelo le Mitji Mežnarju.

Med Slovenci je skočil najdlje Damjan s 123,5 metra, Kranjec je pristal pri 121,5 metra, Pikl pri 120,5 metra, Peterka pa pri 119,0 metra. Mežnar je bil s 115,5 metra 42. med kvalifikanti. Najdaljši je bil Avstrijec Gregor Schlierenzauer s 135,0 metra in se bo na tekmi pomeril s skupno vodilnim Švicarjem Simonom Ammannom. Slednji je namreč izpustil kvalifikacijsko serijo. Na četrtkovi tekmi se bo Damjan pomeril s Francozom Emmanuelom Chedalom, Kranjec s Kazahstancem Nikolajem Karpenkom, Pikl s Fincem Mattijem Hautamaekijem, Peterka pa z Avstrijcem Andreasom Koflerjem.

Po Garmisch-Partenkirchnu se bo skakalna karavana preselila v Avstrijo, kjer jo čakata še dve tekmi: najprej v Innsbrucku, za konec turneje štirih skakalnic pa še v Bischofshofnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.