Šport > Zimski športi
24 ogledov

Na turneji 2000 € že za najboljšega v kvalifikacijah

Schlierenzauer navijači novoletna turneja zmaga Bischofshofen svetovni pokal EPA
Vodstvo tekmovanja novoletne turneje v smučarskih skokih je zagotovilo rekorden denarni sklad za najboljše na letošnjem tekmovanju.

Med skakalce bodo skupno razdelili 257.600 evrov, novost pa bo denarna nagrada za zmagovalca kvalifikacij, in sicer bo dobil 2000 evrov, so sporočili organizatorji.

"Z nagrajevanjem zmagovalca kvalifikacij si želimo narediti kvalifikacije bolj privlačne za gledalce," pravijo organizatorji. Ti računajo, da se bodo s tem izognili kritikam iz prejšnjih let, češ da so se nekateri tekmovalci, tisti neposredno uvrščeni na tekmo, prevečkrat iz taktičnih razlogov odločili, da kvalifikacijskega skoka ne izvedejo.

"Upam, da bo ta dodatna nagrada spodbudila vse najboljše, da vendarle opravijo tudi kvalifikacijske skoke," je dejal Stefan Huber, generalni sekretar novoletne turneje, ki se bo začela 28. decembra, končala pa 6. januarja. Tekme bodo gostili Garmisch-Partenkirchen, Oberstdorf, Innsburck in Bischofshofen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.