Šport > Zimski športi
6 ogledov

Naj se niz nepremagljivosti ne konča

Petra Majdič bi raje imela veliki kristalni globus kot kolajno s SP.
1/10
Žurnal24 main
Petra Majdič nadaljuje zmagoviti niz v klasičnem sprintu v letošnji sezoni. Naša najboljša smučarska tekačica upa na podobno nadaljevanje in si močno želi veliki kristalni globus.
 

Preberite še

Intervju: Robert Slabanja

Pred tekmo ste razlagali, da ste zelo utrujeni. Potem pa ste spet ponižali konkurenco. Potem utrujenost le ni bila tako huda …
Utrujenost je bila precej huda. Že ves dan razlagam, da sem povsem izčrpana, pa čeprav je bilo videti, da sem z lahkoto zmagala. Čutim namreč, da mi tekma pusti bistveno hujše posledice, kot sicer. Tako kot včeraj, čeprav je bilo fantastično, sem bila povsem izmučena. Tako sem popoldne po tekmi spala dve uri, pa potem vso noč. Nenormalno sem utrujena. Tudi člani ekipe, ki so bili z menoj na Rogli, so to čutili, zato so me tokrat bolj razumeli.

Majdičeva želi uživati v teku in zmagah. © Reuters

 
Zadnji poraz v klasičnem sprintu ste doživeli 5. marca 2008. Do kdaj bo trajal ta zmagoviti niz?
Takrat sem imela dva spodrsljaja, ko sem bila dvakrat druga. Drugače pa sem bila že v prejšnji sezoni skoraj nepremagljiva. Upam, da se ta zmagoviti niz ne bo nikoli končal oziroma da bo trajal čim dlje. Ampak kot sem že večkrat poudarila, svetovni pokal ni otroški vrtec in tu se vsaka taka visokoleteča napoved zelo hitro kaznuje. Tekmice usekajo nazaj tisti trenutek, ko dobiš malo preveč samozavesti. Zato ne želim ničesar napovedovati, ampak samo uživati v vsakem trenutku, ko tečem in zmagujem.

V sprinterskem seštevku imate že 240 točk prednosti. Kot kaže boste ubranili naslov ...
To je velika prednost, a je treba vedeti, da je do konca sezone še šest sprintov. Za zdaj sem na dobri poti, a bom morala biti na vsakem naslednjem sprintu vsaj med najboljšimi šestimi.

Če bi lahko izbirali, bi izbrali kolajno s SP ali veliki kristalni globus?

Globus, ker kolajno že imam.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.