Šport > Zimski športi
5436 ogledov

Najdaljši polet vseh časov! Izjemni letalec pristal pri 256 metrih!

Ryoyu Kobayashi Profimedia
Izjemni Japonec je na Islandiji postavil neuradni svetovni rekord s poletom dolgim 256 metrov.

Potem ko smo že mislili, da je sezona smučarskih skokov in poletov za nami, je islandska nacionalna televizija RUV razkrila presenetljivo novico, da naj bi japonski zvezdnik smučarskih skokov Ryoyu Kobayashi v torek poletel rekordnih 256 metrov.

Rekorder planiške letalnice se namreč mudi v deželi gejzirjev in vulkanov zaradi projekta svojega osebnega sponzorja Red Bulla, ki si želi, da bi eden njihovih najbolj prepoznavnih zastopnikov na letalnici na Hlíðarfjallu kot prvi človek preletel 300-metrsko znamko.

Odlični Japonec v torek v tej nameri sicer ni uspel, a ga je po informacijah RUV vseeno neslo kar 256 metrov, kar je 2,5 metra dlje od svetovnega rekorda Stefana Krafta, ki ga je postavil leta 2017 v Vikersundu. Kobayashi naj bi znova poizkusil preleteti 300-metrsko znamko v sredo.

Letalnica na pobočju Hlíðarfjall, ki naj bi omogočala polete preko 300 metrov, je bila sicer narejena v sodelovanju med Red Bullom in mestom Akureyri. Red Bull je na omenjenem hribu pripravil skakalnico, ki naj bi spominjala na tisto v Vikersundu, hkrati pa omogočala še daljše polete, tudi preko 300 metrov.

Celoten projekt naj bi bil sicer zavit v tančico skrivnosti, islandski mediji pa so se šele v torek, na dan prvih Kobayashijevih poletov, dokopali do informacij o tem, kaj se pri njih dogaja, tako da so tudi informacije o celotnem dogajanju precej skope. Zaekrat uradne potrditve najdaljšega poleta vseh časov še vedno ni bilo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
 • Toma 18:17 24.april 2024.

  Nori Japonec, he-he!

 • Avatar bobnar53
  bobnar53 18:17 24.april 2024.

  Mal ste zaspal je že 191 m!

 • Idioti 17:51 24.april 2024.

  Najprej mora biti skakalnica verificirana od FISa ! Potem mora imeti od FISa dodeljeno tekmo , ki pa vključuje vse osebje potrebno za izvedbo tekme . Absolutno naklepate napačno , da bi to bil nekakšen uspeh v smučarskih skokih , ...prikaži več lahko pa Kobajašija doleti kazen , ker je nastopil na dogodku izven organizacije FISa.