Šport > Zimski športi
73 ogledov

"Naslednje leto se bo Peter spet boril za veliki globus"

Stefan Kraft EPA
Zmagovalec sezone 2016/17 Stefan Kraft je prvič potočil tudi solze. V naslednji sezoni kot velikega tekmeca vidi tudi Petra Prevca.

Avstrijec Stefan Kraft je v pravkar končani sezoni osvojil veliki kristalni globus, k temu pa je dodal še manjšega za skupno zmago v seštevku, na svetovnem prvenstvu pa je osvojil še dve zlati odličji na posamičnih tekmah.

"Za mano je res neverjeten dan in neverjetna sezona. Končal sem jo s fantastičnim poletom in tako na najboljši način zaključil zgodbo. Poskušal sem sicer dobiti nazaj tudi rekord v Planici, a to ni bilo več možno. Danes sem tolikokrat stopil na zmagovalni oder, da je bilo vse že preveč zame in sem prvič nasploh tudi zajokal. V ekipi smo skozi sezono dobro skakali, zahvaljujem se svojim reprezentančnim kolegom, hvaležen pa sem tudi ostalim tekmecem, da sem bil lahko del tega izjemnega boja. Premagati te fante, ni lahko delo," je dejal Kraft.

Kot skupni zmagovalec sezone je zamenjal Petra Prevca. Za slednjega avstrijski šampion ne dvomi, da bo že v naslednji sezoni znova povsem med najboljšimi. "Mislim, da je imel Peter kar dobro sezono, uvrstitev med najboljših deset je dobra. Nikoli ni lahko po tako izjemni sezoni, kot jo je Prevc imel pred letom dni. Peter, Michael Hayböck in jaz smo pravzaprav edini, ki smo v zadnjih štirih letih vseskozi med najboljšo deseterico v svetovnem pokalu. Vedno pač ne moreš biti med tremi najboljšimi. Na treningih in v posamičnih serijah je kazal vrhunske skoke, vendar na žalost ponavadi na tekmi kakšnega nekoliko slabšega. V naslednjem letu se bo spet boril za veliki kristalni globus. Je eden najboljših skakalcev na svetu. Tudi zdaj," je za Žurnal24 dejal Avstrijec.

Ta se bo zdaj nekoliko bolj lahko posvetil tudi spremljanju njemu ljubega nogometa. Na vprašanje, kdo bo v ligi prvakov dobil četrtfinalni dvoboj med Real Madridom in Bayernom, se je le nasmejal in dejal: "Bayern! To je povsem jasno!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.