Šport > Zimski športi
89 ogledov

Nasprotovala je kavi, danes obraz energijske pijače

Adria Mobil v v Düsseldorfu Adria Mobil
Tina Maze med tekmovalnim premorom ne miruje. Čas, ki si ga je vzela za temeljit premislek o svojih prihodnjih načrtih, je izkoristila tudi za začetek nekaterih novih izzivov.

Iz tekmovalke in vrhunske alpske smučarke ter udeleženke belega cirkusa se je prelevila v opazovalko, hkrati pa se je odzvala tudi povabilu podjetja Vama Trade iz Nove Gorice, katerega lastnik in ustanovitelj je zaljubljenec v avtomobilistični šport Valter Povšič, ter je svoje ime, ime šampionskega moštva Team to aMaze, in svoj obraz posodila novi energijski pijači Win Energy drink.

"Ob povabilu sem sprva bila skeptična, če je 'energy drink' tisto pravo, s čimer se lahko poistovetim. Potem sem na stvari začela gledati širše. Kot športnica sem sicer redkokdaj uživala energijske pijače. Le nekajkrat sem jo užila tik pred startom, da sem se bolj 'naspidirala'. In mi je pomagalo. Ampak to ni bilo moje pravilo. Veliko tekmovalcev sicer redno uživa energijske pijače, ampak sama nisem bila ena izmed teh. Bolj so služile trenerjem, ki so po napornih dnevih tekmovanj in tekem morali prevoziti neskončne razdalje do naslednjega prizorišča, kjer sem sama lahko spala. Takrat so takšne pijače zares odigrale vidno vlogo," je svoje vtise o pomoči pijač, gaziranih napitkov, ki naj bi povečevali vzdržljivost ter izboljševali budnost in počutje, na svojem blogu opisala slovenska olimpijska in svetovna šampionka.

"Sama sem dolgo nasprotovala celo kavi. Prvič sem jo začela piti, ko sem se pripravljala na maturo. Glede na to, da zaključujem študij in pišem diplomo, pa se zna zgoditi, da sem ob pravem času dobila še svojo energijsko pijačo, ki me bo držala budno," se je še malce pošalila prva Slovenka z osvojenim velikim kristalnim globusom za zmagoslavje v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark.

"Ne želim vas zavajati, da ob požirku pijače postaneš zmagovalec. Želim pa negovati svoje spoznanje o športu. Želim ga širiti še mnoga leta," je že na začetku najnovejšega zapisa na blogu zaupala Mazejeva, ki se še ni odločila o nadaljevanju sila uspešne tekmovalke poti, na kateri je osvojila vse, kar se osvojiti da, ter vmes na tej poti postavila tudi kakšen nov mejnik v slovenskem in svetovnem merilu.

"Mnogo nas je že zmagalo. Res pa je, da je šport verjetno edina merljiva stvar, ki pokaže osebno realnost v danem trenutku pred širšo množico. Ko govorimo o rezultatih v športu, ni dvoma ali si zmagovalec ali ne. Ni izgovorov, olepšav, spremenljivk. Čas, dolžina in hitrost so merljivi, medtem ko čustva niso," je sklenila 31-letna Črnjanka zapis na blogu.

Komentarjev 2
  • antitrust 19:48 16.december 2015.

    Vse za denar. Tudi lepo pakiran drek, če bo treba.

  • romy 13:56 16.december 2015.

    ovca,vse za cash pa še več