Šport > Zimski športi
16 ogledov

Nasvidenje, gospod Schmitt

Schmitt Garmisch Partenkirchen novoletna turneja EPA
Dolgoletni nemški reprezentant v smučarskih skokih in eno največjih imen tega športa, Martin Schmitt, je tudi uradno potrdil upokojitev.

Nemški smučarski skakalec Martin Schmitt je danes ob robu svetovnega pokala v Willingenu po pričakovanjih tudi uradno potrdil, da končuje športno pot. "Prišel sem do sklepa, da končam svojo kariero," je na tekmi povedal 36-letni Nemec.

Schmitt je leta 1999 in 2001 osvojil zlato medaljo v posamični in moštveni konkurenci. Z ekipo se je veselil tudi olimpijskega zlata na igrah leta 2002 v Salt Lake Cityju. V svetovnem pokalu je zabeležil 28 zmag in v sezonah 1998/99 ter 1999/2000 osvojil tudi skupno zmago.

Nemec v zadnjih sezonah ni dosegal vidnejših rezultatov, letos se ga spomnimo iz dveh tekem novoletne skakalne turneje, kjer pa ni dosegel pričakovanih izidov in tako ostal tudi brez olimpijskih iger v Sočiju

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.