Šport > Zimski športi
20 ogledov

"Nekaj bo treba narediti s streljanjem"

Teja Gregorin EPA
Slovenska biatlonka Teja Gregorin je na zadnji tekmi svetovnega pokala sezone v nastopu s skupinskim startom na 12,5 km v Oslu zasedla 18. mesto.

Za zmagovalko Norvežanko Tiril Eckhoff (1 zgrešen strel) je Teja Gregorin zaostala minuto in 36,2 sekunde (4 zgrešeni streli). Druga je bila Čehinja Gabriela Koukalova (+22,6/1) ter s tem po malem globusu za sprinte osvojila še drugega za tekme s skupinskim startom, tretja pa je bila Finka Kaisa Mäkäräinen (+34,5/2).

Nemka Laura Dahlmeier, ki je že pred tem osvojila veliki globus, je bila deveta (+54,2/3). S tem je tudi izgubila priložnost, da bi po malih globusih za posamične nastope in za zasledovalne tekme osvojila še četrti globus. Dogodilo se je podobno, kot v petek, ko jo je Koukalova v skupnem seštevku sprintov ugnala le za pet točk; tokrat je bila Čehinja, sicer druga v skupnem seštevku, boljša za 11 točk.

Gregorinova je sezono končala na 30. mestun (313 točk), od Slovenk pa je na 98. mestu do točk prišla še Anja Eržen (4). Gregorinova si je s 30. mestom pred tekmo tudi pridobila pravico udeležbe na zadnji tekmi sezone.

Po prvem zgrešenem strelu na prvem postanku je bila 22., v drugo ni zgrešila tarče in je napredovala na 15. mesto, po treh zgrešenih strelih tretjič pa je izgubila deset mest. Toda po novi ničli na četrtem streljanju je izjemno dobro tekla, pridobila sedem mest in sezono sklenila na 18. mestu. V soboto je bila četrta na zasledovalni tekmi na 10 km, kar je bila njena najboljša uvrstitev sezone.

"Kar se tiče teka, ni več kaj komentirati. Spet malo preveč strelov (mimo, op. p.), ampak sem vesela, da sem danes sploh štartala in da je sezone konec, ker bo enostavno treba nekaj narediti na streljanju. Mislim, da je zdaj pravi trenutek, da se glava malo spočije in da se potem začne spet iz ničle,'' je po tekmi dejala Gregorinova.

Dahlmeierjeva je ne glede na to, da na samem zaključku sezone ni bila med najboljšimi, lahko zelo zadovoljna z zimo, saj se je s petimi naslovi svetovne prvakinje v Hochfilznu, kar ni uspelo še nobeni tekmovalki, vpisala v zgodovino, obenem ker je postala prva v biatlonu, ki je v seriji osvojila enajst medalj na SP. Na sedemnajstih od 24 tekem v sezoni je bila na zmagovalnem odru, od tega desetkrat na najvišjem ter se s tem izenačila z Magdaleno Neuner, ki je bila v sezoni 2011/2012 prav tako desetkrat najboljša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.