Šport > Zimski športi
10 ogledov

Nemke najboljše

Nočna tekma v Oberhofu je postregla z izjemnim zaključkom. Žurnal24 main
Biatlonke so se v štafeti na 4x6 kilometrov merile v nemškem Oberhofu. Po razburljivem boju so se zmage veselile Nemke, ki so premagale Francozinje in Rusinje. Slovenke tokrat niso nastopile.
 

Oberhof, štafeta (Ž)

1. Nemčija 1:15:41 (2+7)
2. Francija +0:12 (0+7)
3. Rusija +0:26 (1+5)

Nemke so zmagale v štafetnem nastopu biatlonk za svetovni pokal 4x6 kilometrov v nemškem Oberhofu . Simone Denkinger , Andrea Henkel , Kathrin Hitzer in Kati Wilhelm so premagale Francozinje za 12,7 sekunde (0+7), tretje pa so bile Rusinje (+26,0/1+5). Nemke so začele zelo slabo, saj so v prvi predaji zgrešile kar pet strelov in morale preteči še dva kazenskega kroga. V nadaljevanju pa so Nemke stopile na plin, v tretji predaji prevzele vodstvo in suvereno slavile novo zmago. Boj za drugo mesto so dobile dolgo časa vodilne Francozinje , ki so v zadnjih kilometrih strle odpor trdoživih Rusinj .

Slovenska ekipa zaradi težav Tadeje Brankovič Likozar z ramenom v tem trenutku nima dovolj tekmovalk, da bi lahko trener Tomaš Kos sestavil uspešno kombinacijo. Poleg tega je zbolela tudi najboljša slovenska biatlonka letošnje sezone Teja Gregorin , trenutno 11. v skupni razvrstitvi svetovnega pokala.


Brez Brankovič Likozarjeve ni štafete. © Getty Images

 

Na sobotnem sprintu bosta tako bržkone nastopili le Dijana Ravnikar in Andreja Mali . "Teja je že pred dnevi v telefonskem razgovoru potožila nad povišano temperaturo in slabim počutjem. Znaki so pokazali na klasično virozo in po nasvetu je ostala v Ljubljani, kjer bo danes opravila še poseben laboratorijski pregled. Stanje je bilo zjutraj že boljše in če tudi izvidi ne pokažejo ničesar slabega, bo morda že lahko nastopila na nedeljski tekmi," je ocenil stanje reprezentančni zdravnik Robert Hajdinjak .

"Tadeja bo poskusila s terapijami pri nemškem zdravniku in njen status je trenutno mirovanje. Zavedali smo se nevarnosti, da ostanemo brez ženske štafete, vendar smo vseeno upali, da bo Tadeja zdržala. Žal so se nastopi zanjo končali že na Pokljuki. Potrudili se bomo pripraviti mladinko Lili Drčar, ki bo nastopila na štafetnih nastopih v Ruhpoldingu, ki je naslednje prizorišče svetovnega pokala," je dodal Kos.

V moškem delu slovenske ekipe se trener Uroš Velepec največ ukvarja s preizkusom najboljše kombinacije štafete za svetovno prvenstvo. "Z rotiranjem članov bomo poskusili dobiti najboljšo štafetno postavitev, ki bi pomenila tudi najboljši možni izkoristek. Seveda so za nas trenutno realne uvrstitve okrog dvanajstega mesta in s tem bomo zadovoljni tudi tu v Oberhofu. V konkurenci posameznikov računamo na nove točke Klemna Bauerja, če bo naredil tako, kot je treba, in na solidne nastope Petra Dokla ter drugih fantov. Proga je za zdaj trda in to nam ustreza," je sklenil pričakovanja Velepec. Prva možnost za preizkus nove postavitve ( Peter Dokl , Gregor Brvar , Klemen Bauer , Vasja Rupnik ) bo za slovensko moško štafeto že v petek ob 17.20.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.