Šport > Zimski športi
8 ogledov

Nemke prve, varovanke Slovenca druge

Teja Gregorin EPA
Ženska štafeta Nemčija je osvojila zlato medaljo na biatlonskem svetovnem prvenstvu v avstrijskem Hochfilznu. Slovenke so bile 17.

Nemke Vanessa Hinz, Maren Hammerschmidt, Franziska Hildebrand in Laura Dahlmeier so na svetovnem prvenstvu v biatlonu za 6,4 sekunde ugnale Ukrajinke, brona pa so se veselile Francozinje (+8,1). Slovenska štafeta je tekmo končala na 17. mestu.

Za slovensko žensko štafeto so nastopile Teja Gregorin, Anja Eržen, Urška Poje in Polona Klemenčič, za svetovnimi prvakinjami Nemkami pa so z dvanajstimi popravami zaostala 6:09,1 minute.

"Moramo biti zadovoljni. Cilj je bil, da pride tudi zadnja tekmovalka v cilj, in to nam je uspelo. Erženova je naredila svoje. Pomembno je, da se je rešila, ni šla v kazenski krog v stoječem položaju. Pohvaliti moram tudi mladinki, ki sta naredili tisto, kar smo od njiju pričakovali. To je najbolj pomembno. Gregorinova je v tekmo šla brez taktiziranja. Je dobro razpoložena in je odtekla tako kot je treba. Jutri ima dan počitka. V stanju, kakršnem je, ni težav, da bi bilo zaradi štafete kaj narobe za nedeljsko preizkušnjo. Zaradi novozapadlega snega je bila smučina nekoliko počasnejša, ampak načeloma so bile razmere za vse enake. Po drugi strani menim, da smo imeli danes spet odlične smuči," je Tomaš Kos, trener slovenskih biatlonk, ocenil nastope svojih varovank v Hochfilznu.

"Glede na to, da se pred tekmo nisem počutila najbolje, sem kar zadovoljna. Tudi tekaško se je izšlo po mojih pričakovanjih. Sicer nisem bila popolnoma prepričana na strelišču, ampak ena poprava je kar solidno. Proga je bila zelo težka, zelo mehka, zato je bilo malce težje, sploh za tekmovalke kot sem jaz, ki še niso tako konkurenčne. Ampak se mi zdi, da sem kar držala tempo skozi celotno tekmo," pa je po svojem nastopu dejala Pojetova.

Na vseh treh štafetnih tekmah letošnjega svetovnega pokala je bil na prvih dveh mestih vrstni red isti, prva je bila Nemčija, druga pa Francija. Tudi v Hochfilznu so se zmage veselile nemške biatlonke, ki so po zaslugi Hildebrandove v težkih vremenskih razmerah, saj je ves čas močno snežilo, v tretji predaji prišle v vodstvo. V zadnji predaji je Dahlmeierjeva, prvo mesto brez težav obdržala, zanjo pa je bila to že peta kolajna na letošnjem svetovnem prvenstvu, četrta zlata, v sprintu pa je bila srebrna.

Po zadnjem strelskem nastopu so bile v boju za preostali dve kolajni v igri štiri reprezentance. Kot prva je odpadla Italija, nato pa nekoliko presenetljivo tudi Čehinje, za katere je v zadnji predaji nastopila Gabriela Koukalova. Nekoliko presenetljivo je največ moči imela Ukrajinka Olga Pidrušna, ki je aktualnim olimpijskim prvakinjam, ki jih trenira Uroš Velepec, priborila srebro, Francozinje pa so se morale zadovoljiti s tretjim mestom.

V soboto bo v Hochfilznu na sporedu še moška štafetna tekma na 4 x 7,5 km.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.