Šport > Zimski športi
837 ogledov

Nepremagljiva Križnarjeva še naprej spravlja tekmice v obup

Nika Križnar Instagram
Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar še vedno ne pozna poraza na tekmah poletne velike nagrade. V Rasnovu je še petič zapored stopila na najvišjo stopničko in si tako že zagotovila skupno zmago v seštevku tekmovanja.

Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar je zmagala tudi na peti tekmi poletne velike nagrade v Rasnovu v Romuniji. Na najvišji dve stopnički sta skočili Slovenki.

Družbo na zmagovalnem odru je za dvojno slovensko zmagoslavje Križnarjevi delala Ema Klinec, ki je osvojila drugo mesto. Križnarjeva z izkupičkom 500 točk vodi v seštevku poletne VN.

Križnarjeva je v izjemni formi. Dosegla je še peto zmago v nizu in je po prav toliko tekmah prepričljivo na čelu skupnega seštevka.

Japonka Sara Takanashi, ki je današnjo preizkušnjo izpustila, na drugem mestu zaostaja že 210 točk, kar pomeni, da si je Križnarjeva predčasno zagotovila skupno zmago v seštevku tega tekmovanja v smučarskih skokih.

Triindvajsetletna Križnar je tretjič končala na vrhu seštevka poletne velike nagrade po letih 2020 in 2021.

V Rasnovu bo v nedeljo na sporedu še ena posamična preizkušnja. Poletna sezona se bo sklenila oktobra v Klingenthalu.

Ajda Košnjek je bila peta, Katra Komar 14., Nika Prevc pa 17.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.