Šport > Zimski športi
27 ogledov

Neustavljivi Prevc spet najdaljši

peter prevc Reuters
Sodeč po kvalifikacijah, je slovenski smučarski skakalec Peter Prevc na pravi poti, da si pribori še drugo kolajno na svetovnem prvenstvu v Val di Fiemmeju. V kvalifikacijah na veliki skakalnici je bil s skokom 126 metrov najboljši med vsemi, najboljši je bil tudi v poskusni seriji.

Prevc je imel tako kot Robi Kranjec, ki je kvalifikacijski skok izpustil, nastop že zagotovljen, v kvalifikacijah pa sta si ga zagotovila tudi Jaka Hvala in Jurij Tepeš. Hvala je s skokom 118 metrov med kvalifikanti zasedel 14. mesto, Tepeš pa je bil pol metra daljši, a ga je slabši doskok potisnil na 21. mesto. Oba sta bila v poskusni seriji precej boljša, kar jima daje upanje, da sta na četrtkovi tekmi zmožna veliko. Kvalifikacije je s skokom 125 metrov dobil Avstrijec Wolgang Loitzl.

"Kvalifikacijski skok je bil eden mojih slabših na tej skakalnici, a zato je bil pa poskusni že zelo dober. Malo me je le presenetilo, ker sem tako visoko prišel čez hrbtišče in sem nato popustil. Nisem prav reagiral. Če bom na tekmi sestavil takšne skoke kot danes v poskusni seriji, bom zelo vesel in bom zagotovo 'držal' do konca," je po kvalifikacijah pojasnil Hvala.

Tepeš našel občutek za skakalnico

"V kvalifikacijah sem bil kar malo prezgoden, če pa veter tako piha v hrbet, kot je danes, se pa to še bolj pozna. A dejstvo je, da so skoki na pravi ravni, na tisti, ki jo iščemo, in sem se tudi s slabim skokom brez težav prebil skozi kvalifikacije," je bil po nastopu vidno zadovoljen Tepeš, ki je imel na tem svetovnem prvenstvu kar nekaj težav s privajanjem na skakalnici. Zdaj mu je odleglo, saj mu je v poskusni seriji uspel res dober skok: "Z vsakim skokom dobim več občutkov, bolj začutim skakalnico. V kvalifikacijah sem bil malo živčen, pa tudi nisem se pripravil tako dobro kot za tekmo, in sem bil zato prezgoden, ampak tekma je šele jutri."

Prevc je na SP v Val di Fiemmeju že navdušil na srednji skakalnici, kjer je prvič v karieri stopil na stopničke in Sloveniji priskakal bronasto odličje. Pozna se, da mu je po osvojeni kolajni z ramen padlo veliko breme, in da v skokih zdaj res uživa. "V bistvu sem danes 'odskakal' še bolje, kot sem pričakoval, a se nad tem ne bom nič pritoževal," je v smehu povedal Prevc, ki je imel v torek malo oddiha in ga je izkoristil za turo po snegu na predel Rolle, kjer slovenska nordijska vrsta sicer prebiva v času SP.

Prevc: ''Bomo videli, kaj se bo izcimilo''

Današnji skoki so vsekakor dober obet pred četrtkovo tekmo. "Seveda so, a to še ne pomeni, da se mi ne bo treba kaj manj resno pripraviti na tekmo. Dejstvo je, da sem po osvojeni kolajni bolj miren, nobene panike ni treba delati, mirno bom šel lahko spat. Jutri zjutraj bom, tako kot sem na majhni skakalnici, zavzeto opravil še aktivacijo, pa bomo videli, kaj se bo izcimilo," je dodal Prevc

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.