Šport > Zimski športi
259 ogledov

Neverjetno, kaj je uspelo vratarju Bostona

Linus Ullmark Profimedia
Hokejisti Boston Bruins nadaljuje zmagoviti niz v severnoameriški ligi. Vodilna ekipa vzhodne konference in lige NHL je v Vancouvru prišla do šeste zaporedne zmage, ko je s 3:1 ugnala domačo zasedbo Canucks. Med strelci gostov iz Bostona je bil tudi vratar Linus Ullmark, ki je 48 sekund pred koncem zadel v nebranjeno mrežo.

Ullmark je 13. vratar, ki je dosegel gol v ligi NHL, in osmi, ki mu je to uspelo s strelom ploščka v mrežo. Je prvi vratar, ki je zadel, odkar je to dosegel Pekka Rinne iz Nashville Predators 9. januarja 2020 pri Chicago Blackhawks.

"Takoj ko sem ustrelil, sem videl tri fante, ki so skakali proti meni, in nisem imel pojma, kje je," je dejal Ullmark. "Ničesar nisem slišal. Ničesar nisem videl, potem pa se malo bolj zavedaš, kaj se dogaja, da so fantje začeli iskati po ledu plošček in potem sem videl, da je šel proti mreži, ostalo je zgodovina," je dejal Ullmark.

"To je kar 'kul'. Fantje, ki so dosegli gol v tej ligi, so odlični vratarji," je dejal Ullmark. "Težko je opisati, kaj trenutno čutim. Moram nekako prebaviti vse. Preprosto presrečen sem."

Ullmark je na tekmi zbral tudi 26 obramb.

V Las Vegasu je Roope Hintz zadel 38 sekund pred koncem rednega dela za izenačenje, Dallas Stars pa je prekinil niz petih porazov z zmago po kazenskih strelih s 3:2 proti Vegas Golden Knights, vodilni ekipi pacifiške skupine, v kateri je tudi Anže Kopitar z Los Angeles Kings.

Junak tekme v Detroitu je bil gostujoči vratar Andrej Vasilevskij, ki je zbral 45 obramb za svoj 30. shutout v NHL, Tampa Bay Lightning pa je v soboto v Little Caesars Areni premagala Detroit Red Wings s 3:0.

Mikko Rantanen je zadel na četrti zaporedni tekmi in pomagal Colorado Avalanche, da je v Denverju premagal Calgary Flames s 4:1.

V odlični formi je tudi vratar John Gibson, ki je zbral 51 obramb v gosteh za moštvo Anaheim Ducks. Rački so zmagali v gosteh v Raleighu ter prekinil niz petih zmag Carolina Hurricanes s 3:2.

V Washingtonu se je izkazal Jevgenij Kuznecov, ki je dosegel dva zadetka in dve podaji za domačo ekipo Capitals. Ta je prekinila niz šestih porazov z zmago s 6:3 proti New York Rangers v Capital One Areni.

Columbus Blue Jackets je s 6:5 premagal Edmonton Oilers, St. Louis Blues je na domačem ledu vpisal točko, po podaljšku so s 3:2 slavili Pittsburgh Penguins.

Kanadski derbi Montreal Canadiens - Ottawa Senators je pripadel gostom iz Ottawe, ki so slavili s 5:2. Hokejisti San Jose Sharks v domači dvorani niso bili kos Chicago Blackhawks, ki so zmagali po kazenskih strelih s 4:3.

Ekipa New Jersey Devils pa je s kar 7:0 odpihnila Philadelphia Flyers. Pred začetkom tekme so Devils počastili svojo ekipo, ki je leta 2003 osvojila Stanleyjev pokal ter nato pokazali, da lahko znova igrajo kot najboljša ekipa lige NHL. Akira Schmid je zbral 24 obramb in vpisal svoj prvi shutout.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.