Šport > Zimski športi
110 ogledov

Nič od moške tekme v Val Gardeni

Val Gardena Reševalni pas/Twitter
Odpovedan superveleslalom v Val Gardeni.

Organizatorji tekem v alpskem smučanju v Val Gardeni so zaradi slabih vremenskih razmer odpovedali današnji moški superveleleslom svetovnega pokala na progi Saslong v italijanskih Dolomitih. V Val Gardeni so v četrtek izpeljali moški smuk. Na tem prizorišču bodo v soboto skušali izpeljati še en moški smuk.

Tekmovalna žirija se je na podlagi slabih razmer in slabe vremenske napovedi odločila za odpoved današnje tekme v Val Gardeni. Na tem območju je v noči na petek zapadlo nekaj snega, prav tako ni želela tvegati zaradi megle in slabše vidljivosti.

Na startu današnjega odpovedanega superveleslaloma so bili tri Slovenci Martin Čater, Miha Hrobat in povratnik Klemen Kosi, ki je po težavah zaradi poškodb izpadel iz slovenske ekipe za svetovni pokal. Kosi je bil nazadnje na startu svetovnega pokala pred dvema letoma v Val Gardeni, ko je bil 52. na smuku.

Bližnja Alta Badia bo v nedeljo in ponedeljek prizorišče dveh moških veleslalomov. Slovenski as Žan Kranjec bo na progi Gran Risa lovil nove stopničke. Kranjec je bil drugi na uvodnem veleslalomu v Söldnu, v Val d'Iseru se je z 11. časom prve vožnje zavihtel na stopničke s tretjim mestom.

Kranjec je pred petimi leti v Alta Badii s tretjim mestom osvojil svoje prve stopničke v svetovnem pokalu, dosežek je nato ponovil še na veleslalomu leta 2019.

Turneja v Dolomitih se bo nadaljevala v četrtek z nočnim moškim slalomom pod žarometi v Madonni de Campiglio.

Za konec leta pa sledi še postanek v hitrih disciplinah v Bormiu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.