Šport > Zimski športi
152 ogledov

Nika Križnar v boju za stopničke

Nika Križnar Epa
Eva Pinkelnig vodi v Wisli, Nika Križnar edina Slovenka v boju za stopničke.

Avstrijska smučarska skakalka Eva Pinkelnig (136,3 točke) vodi po prvi seriji druge tekme v novi sezoni v poljski Wisli, ki prvič v zgodovini svetovnega pokala poteka na plastični podlagi.

V boju za stopničke je tudi Nika Križnar (124,6), edina Slovenka med najboljšo deseterico, ki po polovici tekme zaseda četrto mesto, a za tretjim mestom in Marito Kramer (124,7) zaostaja za vsega eno desetinko.

Med obe Avstrijki se je vrinila še Švedinja Frida Westman, ki se je še najbolj uspela približati Pinkelnigovi s 129,9 točkami.

V finalu bodo poleg Križnarjeve nastopile še tri slovenske skakalke. Ema Klinec (114,5 točke) je po prvi seriji na 12. mestu, olimpijska prvakinja in zmagovalka poletne sezone Urša Bogataj (107,5) je 18., Nika Prevc (97,6) pa 23.

Brez finala je na 32. mestu ostala Katra Komar (80,4), že v kvalifikacijah pred tekmo pa je obstala Jerneja Repinc Zupančič, ki je zasedla nehvaležno 41. mesto.

REZULTATI V ŽIVO

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice