Šport > Zimski športi
32 ogledov

"Nisem želela braniti svojega mesta"

ana bucik EPA
Najboljša slovenska slalomistka je na SP v St. Moritzu osvojila sedmo mesto. Takoj po tekmi je dejala, da je z rezultatom zadovoljna.

Rezultatsko breme na slalomski tekmi za SP v St. Moritzu je na svojih plečih nosila Ana Bucik, ki je bila po prvi vožnji le dobre štiri desetinke oddaljena od bronastega odličja.

Največ časa je izgubila v zgornjem delu proge, zato se je v finalu odločila, da ne bo branila osmega mesta, temveč bo napadla na vso moč. Agresivno vožnjo je plačala z manjšo napako, kar je zadostovalo za končno sedmo mesto.

''Proga je bila praktično gladka. Organizatorji so jo res dobro pripravili,'' je pogoje na stezi pohvalila Bucikova. ''Po prvem teku sem si želela v drugo odpeljati enako, samo dodati nekaj v zgornjem delu. To sem skušala narediti. Sicer me je malo vrglo, ampak sigurno sem šla na progo odločno. Nisem želela le braniti svojega mesta, ker v krogu najboljših z neko srednjo vožnjo zagotovo ne prideš nikamor,'' je dodala.

Obe progi slalomske preizkušnje sta imeli precej različni postavitvi, slovenska slalomistka pa je bila zadovoljna, da se je tudi v finalu pokazala v dobri luči. ''Še vedno imam rajši malo bolj šprinterske postavitve, z zavitimi imam včasih še malce problemov. Vesela sem, da sem dobro odpeljala tudi drugi del. Pozicija samega telesa sicer ni bila najboljša, malo me je vseskozi vleklo na rit - sploh v srednjem delu - in zaradi tega sem čutila, da nisem razvila najboljšega tempa. Vseeno mislim, da sta bili obe postavitvi kar precej tekoči. Menim, da je bila super tekma za vse tekmovalke,'' je povedal Bucikova.

Maruša Ferk, ki je v finalu odstopila, je vse možnosti zapravila v prvi vožnji. ''Če ne bi bilo tistega zdrsa, bi bila uvrstitev zagotovo precej višja. Od tam naprej pa do cilja sem izgubila približno sekundo, tako, da ne smučam počasi,'' je povedala Ferkova.

 
Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 16:30 18.februar 2017.

    Punca je OK, samo ni "fighter". Z vsakim povprečnim rezultatom je zadovoljna. Očitno so res samo tri taprave borke, ki se ne ustrašijo tako pomembne tekme..... Šifrinka pa je itak iz drugega planeta