Šport > Zimski športi
94 ogledov

Nordijski center odprl svoja vrata

Nordijski center Planica Zavod za šport RS Planica
Dolina pod Poncami s skakalnicami in letalnico desetletja privlači množice obiskovalcev, danes pa je končno uradno odprtje doživel tudi novi Nordijski center Planica.

Premier Miro Cerar, ministrica pristojna tudi za šport Maja Makovec Brenčič in direktor Zavoda Planca Jelko Gros so bili akterji uradnega odprtja centra. V soboto bo v centru z letalnico tudi na dan odprtih vrat, kamor so vabljeni tudi obiskovalci, ki se bodo lahko spustili po jeklenici, morda največji atrakciji novega slovenskega športnega centa.

Številni ljubitelji poletov so del novega centra videli že v začetku letošnjega leta, marca so si na novi letalnici lahko ogledali tudi prvo tekmo, tradicionalni finale svetovnega pokala.

Projekt Nordijskega centra Planica, vreden več kot 40 milijonov evrov, se je začel leta 2007 z odkupi zemljišč, pot do uresničitve pa je bila dolga in posuta s številnimi težavami. Leta 2009 je bila narejena okvirna slika nordijskega centra, leta 2010 pa je bil izveden arhitekturni natečaj.

Leta 2011 se je začela urejati Bloudkova velikanka, nato pa se je realizacija projekta zaustavila do sprejetja sprememb ureditvenega načrta, šele nato je stekla tudi gradnja tekaškega dela. A Planica niso le skoki in teki, tam bo 16. in 17. januarja tudi tekaški svetovni pokal, ampak tudi telovadnice, nogometno igrišče, vetrovnik, muzej in druga infrastruktura, ki zagotavlja celovito delovanje centra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.