Šport > Zimski športi
34 ogledov

Northug in smučarska zveza sta se dogovorila

Petter Northug EPA
Norveški smučarski as Petter Northug in Smučarska zveza Norveške sta razrešili sponzorski konflikt in večkratni olimpijski in svetovni prvak bo lahko nastopal v svetovnem pokalu, so potrdili na norveški zvezi.

Sredi septembra je odjeknila novica, da je norveški tekač s smučmi Petter Northug izključen iz reprezentance. Razlog za izključitev je bil poslovne narave, povezan je namreč s spodletelim dogovorom o uporabi znakov osebnega sponzorja.

Petter Northug, švedska zastava | Avtor: EPA EPA

Gre za spor z dolgo brado. Kot veliki šampion si je Northug leta 2013 v pogajanjih z zvezo izboril poseben status, saj je treniral ločeno od preostanka reprezentance, s tem sicer ni bil več upravičen do sredstev zveze, priprave si je namreč plačeval iz bogate sponzorske pogodbe, ki jo je sklenil z italijanskim trgovskim gigantom Coop. To pa ni pogodu sponzorju reprezentance, nizozemskemu trgovcu Sparu.

"Enfant terrible" teka na smučeh

Zveza in tekmovalec sta se zdaj vendarle dogovorila in podpisala triletno pogodbo do olimpijskih iger v Pyeongchangu 2018. Dogovor natančno določa kdaj in kje sme Northug reklamirati svojega sponzorja. Brez omejitev to lahko počne med 8. aprilom in 31. oktobrom.

"Veseli smo, da smo s Pettrom Northugom v okviru nam danih možnosti dosegli dogovor. Z njim bo ekipa v sezoni močnejša, seveda pa bo imel na tekmah enake pravice in dolžnosti kot vsi naši tekmovalci," je povedal predsednik zveze Erik Roeste.

Northuga, velikega šampiona smučarskih tekov ter enega največjih norveških športnikov, se drži sloves težavnega dečka, 'enfant terrible'.

Vozilo, nesreča, Petter Northug | Avtor: EPA EPA

Potem ko je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Falunu osvojil štiri zlate kolajne, je moral odslužiti kazen, ki mu jo je podelilo norveško sodišče, ker je maja 2014 v vinjenem stanju povzročil prometno nesrečo. Olimpijski in svetovni prvak je 50 dni preživel v hišnem priporu, v katerem je moral nositi sledilno verižico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.