Šport > Zimski športi
26 ogledov

Norvežan in Avstrijec dobila smuk

Kjetil Jansrud Reuters
Na smuku v Kvitfjellu sta si zmago razdelila Norvežan Kjetil Jansrud in Avstrijec Georg Streitberger. Slovenca brez točk.

Moški smučarji sezono svetovnega pokala po olimpijskem predahu nadaljujejo na Norveškem. V Kvitfjellu, kjer nadomeščajo odpadlo tekmo iz St. Moritza, sta skupaj slavila Norvežan Kjetil Jansrud in Avstrijec Georg Streitberger. Če je dober rezultat domačina, olimpijskega prvaka v superveleslalomu, nepresenetljiv, pa je Avstrijec odlično izkoristil startno številko ena in si prismučal imeniten rezultat.

Tretje mesto je zasedel Američan Travis Ganong z 12 stotinkami zaostanka za najboljšim časom – 1:05:72.. Olimpijski smukaški prvak, Avstrijec Matthias Mayer, je odstopil, glavni kandidat za mali smukaški globus in veliki kristalni globus, Norvežan Aksel-Lund Svindal, pa je bil šele peti.

Prvi od dvojice Slovencev na tekmi se je na progo podal Andrej Šporn, njegov zasotanek 1,23 sekunde pa je bil na šprinterskem smuku premalo za nove točke svetovnega pokala. Martin Čater je bil malenkost hitrejši, a je tudi on ostal brez novih točk, ki jih je zgrešil za zgolj štiri stotinke sekunde.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.