Šport > Zimski športi
80809 ogledov

Grozljivi prizori iz Engelberga, zavladala je smrtna tišina

Stroem Epa
Znane so prve informacije o zdravstvenem stanju norveške smučarske skakalke, ki se je ponesrečila v finalni seriji tekme v Engelbergu.

Tekmo smučarskih skakalk v Engelbergu, kjer je Ema Klinec s tretjim mestom poskrbela za prve slovenske stopničke v letošnji sezoni, je zasenčil hud padec norveške skakalke Anne Odine Stroem.

Petindvajsetletna Norvežanka, četrta po prvi seriji, je po doskoku v finalu (122 m) izgubila nadzor nad smučmi in silovito treščila ob tla, kjer je negibno obležala za več minut. Od pristanku je z glavo udarila ob snežno podlago.

Posnetek nesreče si lahko pogledate TUKAJ (od 1:11:30 naprej).

Tekmovalki so na pomoč priskočil zdravstveni delavci in jo s sanmi - Stroemova namreč ni bila zmožna hoditi sama - odpeljali v iztek skakalnice, od koder so jo nato nemudoma prepeljali v bolnišnico na nadaljnje preiskave.

Stroem | Avtor: Epa Epa

Po nesreči je na švicarskem prizorišču, kjer bo danes na sporedu še druga posamična tekma, zavladala smrtna tišina, saj so vsi nestrpno pričakovali na prve znake življenja s strani poškodovane skakalke. Po navedbah norveške smučarske zveze je 25-letnica ves čas ostala pri zavesti, na poti v bolnišnico pa je tožila nad bolečinami v kolenu.

"Anna je pri zavesti in čaka na rezultate prvih preiskav," je zbranim novinarjem sporočil predstavnik norveške zveze. Novico je nato potrdila tudi Mednarodna smučarska zveza (Fis). 

"Vedno je težko gledati nekoga, ki ne more sam zapustiti kraja nesreče. Upam, da bo hitro okrevala," je tekmičino negotovo usodo komentirala najboljša nemška skakalka Katharina Schmid (13. mesto), ki je bila pod tako močnim vtisom nesreče, da je za trenutek celo prekinila pogovor z nemškimi novinarji.

Stroem | Avtor: Epa Epa

Stroem | Avtor: Epa Epa

Po doslej znanih informacijah jo je najhuje skupilo Norvežankino levo koleno, medtem ko drugih večjih poškodb naj ne bi utrpela. Več bo znanega bo dodatnih preiskavah, ki jo čakajo v domovini.

"Anna si bo morala nekaj časa pomagati z berglami. Več informacij bomo sporočili po opravljenih preiskavah na Norveškem," so sporočili iz norveškega tabora.

Stroemova je z 80 točkami trenutno osma najboljša skakalka sezone. Petkovo tekmo je po padcu v finalni seriji končala na 20. mestu, sicer bi bila uvrščena višje.

Nekaj ur po padcu se je oglasila na Instagramu, kjer je fotografiji poškodovane noge pripisala: "Živa, to pa je tudi bolj ali manj vse."

 | Avtor: Instagram Instagram

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.