Šport > Zimski športi
22 ogledov

Nov dan, novo zlato za slovenske skoke

Nika Križnar, Tilen Bartol, Ema Klinec in Žiga Jelar Facebook/DPNC
Slovenski smučarski skakalci in skakalce so za slovo od mladinskega SP v Park Cityju osvojili še drugo zlato medaljo, peto skupno.

Nika Križnar, Tilen Bartol, Ema Klinec in Žiga Jelar so na zadnji tekmi smučarjev skakalcev in skakalk na mladinskem svetovnem prvenstvu v ameriškem Park Cityju osvojili zlato medaljo med mešanimi ekipami. Slovenija je tako ubranila naslov.

Slovenska četverica je bila pred tekmo glavni favorit za zlato medaljo in je tudi ponovila uspeh z lanskega prvenstva v Rašnovu v Romuniji, ko je bila prvič izpeljana mešana ekipna tekma in so se naslova prepričljivo veselili Križnarjeva, Bor Pavlovčič, Klinčeva in Domen Prevc.

Jelar je bil z 248,7 točke najboljši posameznik v slovenski zlati ekipi, ki je zbrala 925,3 točke. Srebro je osvojila Nemčija z zaostankom 34,7 točke, bron pa Japonska, ki je za Nemčijo zaostala 50,1 točke.

Za Slovenijo je bila to druga zlata medalja, skupno pa peta na letošnjem prvenstvu. Mladinski svetovni prvaki so postali fantje na ekipni tekmi, dekleta so bila druga, srebrna je bila tudi Klinčeva na posamični tekmi, bron je prispevala Križnarjeva.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.