Šport > Zimski športi
1135 ogledov

Klinec po zmagi: To je bil eden ciljev v moji karieri

Ema Klinec Saša Despot
Ema Klinec je prišla do svoje druge zmage v svetovnem pokalu.

Slovenska skakalka Ema Klinec je nadaljevala z uspešnimi skoki Slovencev v Holmenkollnu. Po včerajšnji zmagi Anžeta Laniška in svojem drugem mestu je 24-letna Slovenka naposled, pred tem je bila v tej sezoni že sedemkrat druga, prišla tudi do zmage. Drugič v karieri se je povzpela na najvišjo stopničko tekme svetovnega pokala. "Končno. V tej sezoni sem bila sicer vseskozi zadovoljna s svojimi skoki. To je moja druga zmaga v svetovnem pokalu. Zmagati na Holmenkollnu je bil eden izmed ciljev v moji karieri," je po zmagi dejala Klinec.

Ta je do uspeha prišla z izjemnim skokom v drugi seriji, doskočila je pri 134 metrih in se s petega mesta po prvi seriji povzpela do prvega. Še najbližje ji je v drugem skoku prišla zmagovalka sobotne tekme Chiara Kreuzer, ki je v drugo zaostala za 7.4 točke, skupno pa 6.0. S še šestimi desetinkami zaostanka več je bila tretja Anne Odine Stroem.

"Zdaj res dobro skačem, si zaupam. Mogoče v prvi seriji malce kompliciram, ker vem, da moram narediti dober skok. Potem se malce sekiraš, ko ti to ne uspe. Za rezultat je treba tvegati in danes sem vesela, da mi je uspelo," je za RTV Slovenija dejala skakalka iz Poljan pri Škofji Loki.

Do točk so prišle še tri varovanke glavnega trenerja Zorana Zupančiča. Nika Križnar je v drugo napredovala za štiri mesta in končala kot osma. Nika Prevc je bila 23., Maja Vtič pa 27.

V skupnem seštevku norveške turneje prav tako vodi Klinec, ki ima 9,4 točke naskoka pred Odine Stroem, tretja Kreuzer pa zaostaja 16,9 točke. Do konca norveškega tekmovanja bosta na sporedu še dve tekmi, v seštevek pa gresta tudi rezultata iz kvalifikacij.

V skupnem seštevku svetovnega pokala pa se je Klinec pomaknila na tretje mesto in ima 1155 točk. Le pet točk za njo je Odine Stroem, neulovljivi pa sta pred zadnjimi tremi tekmami v sezoni Nemka Katharina Althaus (1292) na drugem in Avstrijka Eva Pinkelnig (1528) na prvem mestu.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 3
  • optimist11 21:54 12.marec 2023.

    Če bi Laninšek skočil 134m bi tud zmagal.

  • leonardo 18:30 12.marec 2023.

    Bravo punce? Je mar Klinec Punca?

  • Svobodnež 17:43 12.marec 2023.

    Bravo punce!!!