Šport > Zimski športi
1871 ogledov

Nova bomba, uglednega trenerskega strokovnjaka snubi velesila

Alexander Stöckl Epa
Potem ko se je po 13 letih sodelovanja razšel z Norvežani, ima zdaj na mizi novo ponudbo iz skakalne velesile. Jo bo sprejel?

Ravno na dan, ko je poljska smučarska zveza objavila reprezentance za prihajajočo sezono, je norveški portal razkril, da naj bi imel Avstrijec Alexander Stöckl na mizi ponudbo iz Poljske. Poljaki naj bi mu ponujali mesto športnega direktorja reprezentance smučarskih skokov, poroča norveški portal dagbladet.no.

Spomnimo: po nezadovoljstvu skakalcev, ki da so se dela s trenerjem Stöcklom nasitili, se je letos po 13 letih sodelovanja Tirolec moral posloviti iz norveške reprezentance. Pred dnevi je sicer dejal, da Norveške ne bo zapuščal za vsako ceno, saj si je tam ustvaril družino, prav tako hčerka obiskuje drugi razred tamkajšnje osnovne šole.

Toda zdaj naj bi Stöckl prejel zelo mikavno ponudbo s strani poljske smučarske zveze. "Nova bomba," so zapisali pri dagbladet.no. Norveška spletna stran sicer je v preteklih mesecih pozorno spremljala zakulisje spora med norveškimi skakalci in dolgoletnim reprezentančnim selektorjem, ugotavlja portal skijumping.pl.

Norvežani na podlagi lastnih virov trdijo, da naj bi se Stöckl nedavno pojavil celo v Krakovu, kjer ima poljska zveza tudi sedež. Kmalu bo najbrž tudi jasno, ali je domnevno ponudbo Poljakov sprejel ali ne. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.