Šport > Zimski športi
19 ogledov

Nova odlična predstava Klinčeve

Ema Klinec Oberstdorf EPA
Dvojna japonska zmaga na domači tekmi.

Japonka Yuki Ito je zmagovalka prve tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih v domačem Sapporu. Japonska je dosegla dvojno zmago, saj je na drugi stopnički končala najboljša skakalka zime Sara Takanashi, tretja je bila Norvežanka Maren Lundby. Dobro so nastopile tudi Slovenke. Tik za zmagovalnim odrom je tekmo na četrtem mestu končala najboljša med njimi Ema Klinec.

"Moram reči, da sem z današnjo tekmo zelo zadovoljna, sploh z drugim skokom, ki mi je res dobro uspel. Prvi je bil malo zadržan, ker sem se na treningu in v poskusni seriji še malo lovila in zato nisem šla tako samozavestno v tekmo. Sem pa nato v prvi seriji naredila dober, soliden skok, ki mi je dal točno vedeti, kaj moram narediti v drugi seriji. Super, še toliko bolj vesela pa sem bila, ker je to pomenilo četrto mesto, kar je res dober rezultat," je dejala mlada slovenska skakalka.

S tem rezultatom je Žirovka še petič zapored končala med najboljšo deseterico, kar potrjuje njeno dobro formo to zimo: "To je tisto, česar si najbolj želim, ker se mi zdi, da imam res dobro osnovo, na kateri bom lahko gradila naprej. Iz skoka v skok si želim še napredovati in pri tem iskati tiste malenkosti, ki prinesejo res dober skok."

Klinčeva je ocenila tudi nastope prve trojice, ki je bila danes razred zase: "Res so najboljše tri kar malo odstopale. Jaz sem razliko do stopničk izgubila v prvi seriji, kjer sem naredila povprečen skok, težave sem imela tudi pri doskoku, kjer sem doskočila na zadnjo nogo. Druge skakalke, ki so danes končale pred mano, so naredile po dva dobra skoka in to je ta razlika. A s tem se ne obremenjujem, pomembno je, da sem naredila en dober skok, na katerem lahko gradim za naprej."

Na sedmi posamični tekmi to zimo so sicer Slovenke dosegle lep ekipni uspeh, čeprav imajo znotraj reprezentance zdravstvene težave, ker razsaja gripa. Poleg Klinčeve so še štiri slovenske skakalke nastopile v finalu.

Maja Vtič (210,9 točke) je bila enajsta, Špela Rogelj (201,6) 14., Urša Bogataj (187,9) 23. in Eva Logar (180,3), ki je osvojila prve točke po lanskem Almatiju, 25. Brez finalne serije je ostala Nika Križnar, ki je prvo od dveh tekem v Sapporu končala na 39. mestu.

V skupnem seštevku prepričljivo vodi serijska zmagovalka Takanashijeva (640 točk), druga je Itova (452), tretja pa Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz. Ema Klinec je šesta (294), deveta Vtičeva (202), 17. Rogljeva (77), 27. Križnarjeva (43), 33. Bogatajeva (27) in 40. Logarjeva (6).

V nedeljo bo v Sapporu ob 3. uri po srednjeevropskem času na sporedu še ena tekma, nato pa se karavana seli v Zao.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.