Šport > Zimski športi
1626 ogledov

Nova vohunska afera v povezavi z Rusijo, tokrat vpleten vrhunski športnik

hokejska palica Epa
Poljski minister za pravosodje Zbigniew Ziobro je na Twitterju zapisal, da so na Poljskem priprli ruskega hokejista, osumljenega vohunjenja, je sporočila poljska tiskovna agencija PAP.

"Ruske vohune prijemamo enega za drugim," je na družbenih omrežjih zapisal Zbigniew Ziobro. "Še ena zgodba o uspehu preiskovalcev državnega tožilstva in agencije za notranjo varnost," je še dodal.

Ziobro je dodal, da je vohun deloval pod krinko vrhunskega hokejista in da so posledično prijeli že 14. člana domnevne ruske vohunske mreže. Športnika so pridržali 11. junija v provinci Šlezija na jugu Poljske.

Tiskovni oddelek državnega tožilstva je ob tem sporočil, da so tožilci moškega obtožili sodelovanja v organizirani kriminalni združbi in delovanja v imenu tuje obveščevalne službe proti interesom Poljske. Za tovrstna dejanja je na Poljskem zagrožena kazen do 10 let zapora.

Po informacijah, ki jih je pridobil PAP, naj bi Rusija organizirano skupino uporabljala za izvajanje obveščevalnih dejavnosti, vključno z nadzorom železniških prog, za opravljene dejavnosti pa prejemala plačila. Skupina naj bi tudi širila propagando proti Natu in Poljski.

Poleg tega naj bi skupina po mnenju preiskovalcev na zahtevo ruske obveščevalne službe pripravljala številne sabotaže, še piše PAP.

Komentarjev 4
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 11:31 30.junij 2023.

    Poljaki se intenzivno pripravljajo, da zasedejo svoja "tradicionalna ozemlja" v Ukrajini.. Zelenski je že nakazal, "da med Ukrajino in Poljsko po vojni ne bo mej"...Me prav zanima kaj bo na to poreklo ukrajinsko ljudstvo, ki ima že vrh glave Zelenskega ...prikaži več in žrtvovanja življenj za zahodnjake...

  • BenX 11:18 30.junij 2023.

    Bo že res... Najbolj ziher je, da pozapremo vse Ruse, ki imajo telefone s kamero. Nikoli se ne ve... 🤪