Šport > Zimski športi
43 ogledov

Novi predsednik SZS mora imeti plačano članarino

Enzo Smrekar Mediaspeed.net
Novega predsednika Smučarske zveze Slovenije (SZS) bodo imenovali sredi januarja, zaenkrat pa je svojo kandidaturo uradno napovedal zgolj trenutni začasni predsednik Enzo Smrekar.

Smučarska zveza Slovenije (SZS) bo na skupščini sredi januarja izbirala novega predsednika. Kandidature za izpraznjeno mesto vodilnega moža krovne nacionalne smučarske organizacije bodo na zvezi zbirali do 13. januarja. Znan je že en kandidat, Enzo Smrekar, trenutni začasni predsednik, je napovedal, da se bo potegoval za mesto predsednika.

Smrekar je tik pred prazniki objavil poziv za vložitev kandidatur za predsednika zveze, kandidate za novo častno razsodišče in člane nadzornega odbora. Za predsednika SZS lahko kandidira vsak redni član zveze s plačano članarino, Modro kartico, za sezono 2013/2014.

Ste plačali članarino?

Kandidat mora predložiti h kandidaturi tudi življenjepis in predlog programa delovanja SZS za štiriletno obdobje do konca olimpijskih iger v Pjeongčangu 2018. K prilogi je potrebno dodati podpisano izjavo o soglasju s kandidaturo. Popolne kandidature morajo prispeti na naslov SZS, Podutiško 146 v Ljubljani najkasneje do 13. januarja 2014 do 8. ure. Vloge, ki bodo nepopolne, nepravilne in kandidature, poslane po roku, se bodo štele za neveljavne.

Smrekar je na seji izvršilnega odbora SZS napovedal, da bo sredi januarja prihodnje leto kandidiral za predsednika zveze. Zdaj opravlja delo vršilca dolžnosti predsednika po odstopu Primoža Ulage.

"Na naslovnice medijev znova dobre in pozitivne zgodbe"

"Opravil sem številne pogovore z družino, klubi, drugimi pomembnimi osebami v zvezi. Želim vzpostaviti transparentno delo in s tem na naslovnice medijev iz smučanja in naše zveze znova pripeljati dobre in pozitivne novice," je napovedal Smrekar, član vodstva Droge Kolinske.

"Ker prihajam iz gospodarstva, vem, da moram imeti za delo vrhunsko ekipo. Kot prvega kandidata na podpredsedniškem mestu vidim gospodarstvenika Draga Bahuna, ki vodi tudi planiški organizacijski komite. Druga podpredsednica bi bila Petra Majdič, ki bi prinesla pogled športnika na delo s športniki. Zelo resno pa se pogovarjam za tretje podpredsedniško mesto, ki bo iz alpskih smučarskih disciplin."

Ulaga ostal brez spremembe statuta in stolčka

Ulaga, nekdaj izvrstni smučarski skakalec, je 17. oktobra odstopil z mesta predsednika na seji IO zveze, kar pa je dan pozneje preklical. Toda že na tej seji so člani IO za v. d. predsednika imenovali Smrekarja, ki je bil dotlej podpredsednik.

Ulaga na redni letni skupščini SZS 18. septembra letos ni dobil podpore za spremembe statuta, ki jih je med drugim zaradi okrepitve predsedniške funkcije sam predlagal. Nekateri predstavniki klubov in IO SZS so mu očitali jemanje provizij in honorarjev za delo, kar naj bi bilo za predsednika etično sporno, očitali pa so mu tudi nepravilnosti pri poslovanju zveze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.