Šport > Zimski športi
42 ogledov

"Odkrili, da meniskus ni pritrjen na kost"

Aksel Lund Svindal bolnišnica Facebook
Vse več smučarjev se sooča s poškodbami, ki so jim skrajšale sezono.

Aksel Lund Svindal bi bil na bližnjem svetovnem prvenstvu eden od favoritov za naslov v hitrih disciplinah, a izkušenega Norvežana ne bo v boju za medalje. Na družbenih omrežjih je namreč zapisal, da je že zaključil z letošnjo sezono.

"Vse od smuka v Val Gardeni sem imel čuden občutek v kolenu ... Nekaj ni bilo v redu," je na Instagramu zapisal Norvežan. "Odkrili so, da meniskus ni več pritrjen na kost. To pa ni dobro za smukaško vožnjo ... To pomeni, da meniskus ni funkcionalen in vsak udarec je za koleno boleč." Svindal je dodal, da v letošnji zimi ne bo več smučal in da se vrača na bergle. 

Norvežan je imel v preteklosti že več težav s poškodbami, nazadnje jo je huje skupil na lanskem smuku v Kitzbühlu in nato pavziral vse do letošnje sezone, izpustil je tudi uvodno tekmo tekmovalnega obdobja 2016/17 v Söldnu.

 

Here we go again... Ever since the Val Gardena downhill I've had a strange feeling in my knee. Something didn't seem right. We did MRI scans and manual checkups, but couldn't really determine 100% if something was wrong or not. After trying the training runs in Wengen I made up my mind. Something's not right...,and we needed to figure out what. Together with the medical team I took the decision to do another surgery. What they found was a meniscus that was no longer attached to the bone. That's no good in a downhill course... Meniscus not attached means no function, and no function means every landing on a jump and every hit to the knee is painful. The good part is that there are great chances of this being much better next winter. The bad part is that it's back to the crutches and no more skiing this winter... Hmmmm. Sounds familiar.. But if it can be better next year, it's more than worth it:)

A photo posted by Aksel Lund Svindal (@asvindal) on Jan 17, 2017 at 3:05am PST

Zaključil tudi Ligety

Olimpijski in svetovni prvak v veleslalomu Američan Ted Ligety bo moral na operacijo in bo tudi to sezono končal predčasno. Dvaintridesetletni Ligety tako na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu med 6. in 19. februarjem ne bo branil veleslalomskega naslova prvaka.

Ligetyja že od Söldna pestijo težave v levi nogi, zaradi česar ni mogel tekmovati na ravni, kot si jo je želel. Vse terapije doslej niso prinesle želenih izboljšav, zato bo Američan moral na operacijo.

Ligety je že lansko sezono moral končati predčasno, saj si je konec januarja 2016 na treningu strgal križne vezi. Oktobra 2016 se je dvakratni olimpijski prvak s petim mestom vrnil na tekme svetovnega pokala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.