Šport > Zimski športi
57 ogledov

Odličen nastop Gregorinove

teja gregorin Profimedias
Oslo gosti finale biatlonskega svetovnega pokala 2016/17. Ženski sprint je dobila 29-letna Finka Mari Laukkanen, ki si je priborila krstno zmago na tej ravni tekmovanja. Zelo dobro se je odrezala tudi Slovenka Teja Gregorin, ki je z enim zgrešenim strelom zasedla osmo mesto in si priborila lepo izhodišče za sobotno zasledovanje.

Za Mari Laukkanen, ki je zadela vseh 10 tarč, sta se zvrstili Francozinji Justine Braisaz in Anais Bescond, ki sta imeli tako kot zmagovalka 100-odstoten strelski izkupiček, za najboljšo, Finka je doslej svoje edine stopničke osvojila s tretjim mestom na sprintu v Kontiolahtiju marca 2014, pa zaostali dobrih sedem oziroma 23 sekund. Druga Slovenka Anja Eržen je z dobrim strelskim nastopom, tako kot Teja Gregorin je zgrešila enkrat, osvojila 47. mesto.

Za Gregorinovo, ki je odlično odtekla zadnji krog in pridobila pet mest, je bila tekma pomembna tudi zato, ker si z dobrim zasledovanjem, na progo se bo podala 56 sekund za Laukkanenovo, lahko pribori tudi mesto med najboljšimi 30 tekmovalkami, ki bodo v nedeljo nastopile na sklepni tekmi s skupinskim startom. V skupnem seštevku svetovnega pokala je 36-letna tekmovalka iz Ihana prav z današnjo drugo uvrstitvijo med najboljšo deseterico v sezoni napredovala na 30. mesto.

Popoln polom je doživela skupna zmagovalka svetovnega pokala Nemka Laura Dahlmeier, ki je morala že po prvem streljanju trikrat v kazenski krog. Na koncu je 23-letna sedemkratna svetovna prvakinja z 31. mestom osvojila najslabšo uvrstitev v sezoni, ki jo je stala tudi malega kristalnega globusa v posebni sprinterski razvrstitvi svetovnega pokala. Tega si je danes s četrtim mestom priborila Čehinja Gabriela Koukalova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.