Šport > Zimski športi
5055 ogledov

Odločil se bo v naslednjem mesecu

Peter Prevc Peter Prevc.
Slovenski skakalni šampion še ne ve, s katerimi smučmi se bo podal v olimpijsko sezono.

Pretekli konec tedna so se smučarski skakalci mudili v Hinterzartnu. Na preizkušnji poletne velike nagrade je od slovenske A reprezentance nastopil le Peter Prevc, po vrhunskem rezultatu ni posegel.

Peter Prevc Zdaj na ... Šport Peter Prevc z novimi smučmi

Zmagovalec svetovnega pokala iz sezone 2015/16 je na uradni tekmi prvič skakal s smučmi, ki niso bile slovenske izdelave. Po lanskem prehodu od Elana k Slatnarju je Peter Prevc v Nemčiji tekmoval na smučeh opremljevalca Fischer.

A to še ne pomeni, da se je Gorenjec dokončno odpovedal slovenskim smučem. "V avgustu bo še naprej testiral tako Slatnarjeve kot Fischerjeve smuči, nato pa se bo enkrat do konca avgusta odločil, s katerimi bo nastopal v zimski sezoni," je za siol.net povedal Nejc Frank, ki je od odsotnosti prvega moža stroke Gorana Janusa v Hinterzartnu bdel nad nastopi slovenskih orlov.

Frank je razkril še, da ima Prevc trenutno težave v radiusu. Do zime, ko se bodo delile najbolj prestižne lovorike, je še dovolj časa za odpravo napak, kakršnekoli negotovosti pred olimpijsko sezono pa bi se veljalo čim prej znebiti.

Enega od Petrovih skokov s Fischerjevimi smučmi si lahko ogledate na priloženem posnetku.

Komentarjev 4
  • Komisar 22:03 01.avgust 2017.

    Peter Prevc išče slabosti svojih skokov v smučeh.Vedeti je treba da dokler je športnik pri športu z dušo in telesom je vedno uspešen.Ko pa začne balansirati z ljubeznijo in z njo njihov ego pade tudi za polovico.

  • ode 20:24 01.avgust 2017.

    Prišel je do spoznanja, da v naslednji sezoni z rezultati ne bo zaslužil niti za kruh. Pa si je rekel: bom pa vsaj od sponzorja nekaj dobil. Fisher gotovo plača več, kot Slatnar.

  • Anton Slapnik 21:37 31.julij 2017.

    samo da ne bo šel kot tarnaboljši - benkovič