Šport > Zimski športi
9149 ogledov

Odločitev je sprejela pred tekmo, na kateri je potem zmagala

Ragnhild Mowinckel Epa
Norveška smučarska zvezdnica bo po koncu sezone končala svojo športno kariero.

Alpska smučarka Ragnhild Mowinckel je danes napovedala, da se bo upokojila po koncu sezone. Norvežanka je to sporočila v čustvenem videu prek Instagrama, v katerem je pojasnila, da je odločitev o koncu kariere sprejela pred Cortino, kjer je nato zmagala.

Enaintridesetletnica je zmagala na štirih tekmah svetovnega pokala v karieri, nazadnje na smuku v Cortini d'Ampezzo konec januarja, ter ima tudi dve srebrni olimpijski medalji z iger 2018 v Pyeongchangu (smuk, veleslalom) ter dve bronasti na svetovnih prvenstvih.

Skandinavka, ki je svojih dvanajst let v svetovnem pokalu opisala kot "edinstveno pustolovščino", bo zadnjič v karieri oprta na dirkaške palice na finalu sezone v Saalbachu. Za zdaj še ne ve, kaj jo čaka v prihodnosti, "vendar sem navdušena nad vsemi možnostmi, ki so pred mano".

Do konca sezone jo čakajo domače tekme v Kvitfjellu, nato veleslalom v Areju in nazadnje finale svetovnega pokala v avstrijskem Saalbachu.

Ragnhild Mowinckel | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.