Šport > Zimski športi
11437 ogledov

Oglasila se je Shiffrinova, prinesla je slabe novice

mikaela shiffrin Epa
Ameriška alpska smučarka bo zaradi okužbe s koronavirusom moral izpustiti tekme svetovnega pokala v Lienzu.

Američanka Mikaela Shiffrin ne bo nastopila na tekmah za svetovni pokal, ki bosta v torek in sredo v Lienzu v Avstriji. Trenutno vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala je bila namreč pozitivna na okužbo z novim koronavirusom.

"Pozdravljeni vsi, želim vas obvestiti, da sem dobro, vendar sem imela na žalost pozitiven test na covid. Sledim protokolu in se izoliram, pogrešala bom Lienz. Vso srečo mojim sotekmovalkam ... navijala bom za vas od daleč. Hvala vsem za vašo podporo. Se vidimo po novem letu," je na Instagramu sporočila Shiffrinova.

Alpske smučarke bodo zadnji tekmi za svetovni pokal v koledarskem letu 2021 odpeljale v Lienzu.

V torek bo v Lienzu na sporedu ženski veleslalom, na katerem bodo nastopile tudi Slovenke Meta Hrovat, Andreja Slokar, Ana Bucik, Neja Dvornik in Tina Robnik, ki se vrača po poškodbi rame. V sredo bo na sporedu še slalom.

Shiffrinova je zmagala na veleslalomskemu uvodu v sezono 23. oktobra nad Söldnom, konkurenco je premagala tudi na slalomu v Killingtonu, pred Lienzom pa je zmagala na prvem veleslalomu v Courchevelu, na drugem pa je zaostala zgolj za Švedinjo Saro Hector.

shiffrin | Avtor: Epa Epa

Shiffrinova po 14 tekmah vodi z izkupičkom 750 točk, prva izzivalka Italijanka Sofia Goggia je zbrala 635 točk, zaostanek Slovakinje Petre Vlhove na tretjem mestu znaša že 315 točk.

Američanka vodi tudi v posebnem veleslalomskem seštevku z 280 točkami, Hectorjeva na drugem mestu ima 78 točk manj, v slalomskem pa ima Vlhova 280 točk, Shiffrinova pa 260.

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je sicer že pred tem sporočila, da sta bila po tekmah v Courchevelu prejšnji teden pozitivna na okužbo z novim koronavirusom dva predstavnika krovne zveze, tudi direktor ženskih tekem svetovnega pokala Peter Gerdol. Namesto njega bo za tekme v Lienzu odgovoren direktor za tehnične discipline Markus Mayr.

Najvišje uvrščena švicarska tekmovala Lara Gut-Behrami je bila zaradi okužbe z novim koronavirusom prisiljena izpustiti tekme v Val d'Iseru in Courchevelu, za zdaj prav tako ni jasno, ali bo na domačih tekmah nastopila svetovna slalomska prvakinja Katharina Liensberger, ki je zaradi pozitivnega testa na covid-19 izpustila Courchevel.

Se bo pa v Lienzu po odsotnosti zaradi pozitivnega testa vrnila Novozelandka Alice Robinson, ki je sporočila, da je bil po koncu samoosamitve test na covid-19 negativen.

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 17:04 27.december 2021.

    no dragi moji cepljeni pa ... na dopust... včasih so športniki imeli doping da so prehiteli tekmence, dons pa pozitivne teste, da izločijo konkurenco... sem že omenil.. boste videli kolk pozitivnih šampionov bo pozitivnih na OI..