Šport > Zimski športi
33767 ogledov

Slovo olimpijskega prvaka: "Nisem si tako predstavljal"

Marinus Kraus Epa
Olimpijski prvak iz Sočija je razočaran nad mačehovskim odnosom domače smučarske zveze.

Nemški smučarski skakalec Marinus Kraus je prek družbenih omrežij oznanil konec profesionalne športne poti. Enaintridesetletnik je največji uspeh dosegel pred osmimi leti v Sočiju, kjer je z nemško reprezentanco osvojil ekipno zlato na veliki napravi.

Kot je pojasnil v svojem zapisu, je k odločitvi pripomoglo pomanjkanje razumevanja in podpore s strani nemškega skakalnega ustroja, potem ko je imel v zadnjih letih veliko težav s poškodbami.

Marinus Kraus | Avtor: Epa Epa
"Po koncu sezone sem se odločil, da končam kariero smučarskega skakalca. Sem izjemno hvaležen in zadovoljen z vsem, kar sem dosegel. Presegel sem svoja otroška pričakovanja," je zapisal Kraus.

"Seveda sem si zadnja let kariere predstavljal nekoliko drugače. Na žalost po poškodbi in operacijah nisem bil deležen takšne podpore s strani sistema, kot sem upal in pričakoval. Fizično sem se lahko vrnil na pravi nivo in prikazal nekaj dobrih skokov. V karieri sem doživel veliko lepih trenutkov, ki bodo za vedno ostali z mano," je dodal 31-letnik iz Oberaudorfa.

Kraus je največji posamični uspeh dosegel leta 2013 v Ruki, kjer se je zavihtel na drugo mesto. To so bile tudi njegove edine stopničke na tekmah svetovnega pokala.

Od četverice nemških skakalcev, ki se je okitila z zlato kolajno na ekipni tekmi v Sočiju, aktivno tekmuje samo še Andreas Wellinger. Pred Krausom sta kariero končala Andreas Wank (2019) in Severin Freund (2022).

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.