Šport > Zimski športi
659 ogledov

Operacija je bila uspešna, vrnitev čez tri mesece

Tilen Bartol Epa
Član A reprezentance v smučarskih skokih se bo vrnil decembra.

Slovenski reprezentant v smučarskih skokih Tilen Bartol, ki je imel v torek artroskopijo kolena, je že v domači oskrbi, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije. Operacija je bila uspešna, zato naj bi se 21-letni član A-reprezentance po napovedih zdravnikov na skakalnice vrnil že decembra in opravil prve skoke.

"V bistvu sem vesel, saj poškodba ni bila tako velika, da bi moral izpustiti celotno sezono. Dobil sem samo dva šiva pri meniskusu. Zdaj imam predpisana dva do tri tedne mirovanja, ko noge ne smem obremeniti. Po tem obdobju pa bom počasi začel s trenažnim procesom," je pooperativni postopek ter okrevanje, ki ga čaka, opisal Bartol.

"Ob predpostavki, da ne bo zapletov, bom tako na skakalnici lahko že decembra opravil prve skoke. Dobra stran je, da sem v zadnjih mesecih veliko več delal na kondicijski pripravi, tako da mi tudi v času, ko ne bom polno treniral, ne bodo pošle moči. Drugače se počutim odlično in komaj čakam, da se vrnem v smučino," je za SZS še dejal optimistično razpoloženi Bartol.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice