Šport > Zimski športi
225 ogledov

"Orel Eddie" po skoraj 30 letih spet navdušil

eddie orel the eagle edwards Youtube
Britanski smučarski skakalec Eddie ''Orel'' Edwards je po skoraj treh desetletjih poustvaril skok z olimpijskih iger v Calgaryju (1988).

Skoraj 30 let po tem, ko je na olimpijskih igrah v Calgaryju osvojil zadnje mesto na 70- in 90-metrski skakalnici, se je Eddie ''Orel'' Edwards vrnil na prizorišče kanadskih OI in se kar šestkrat pognal po zaletišču ter kljub pomanjkanju treninga odnesel celo kožo.

Najdaljši poskus je meril 24 metrov, manj kot polovico od 55 metrov, kolikor je znašal njegov skok na mali olimpijski napravi leta 1988. Takrat se je z 89,5 metra zlate kolajne veselil Finec Matti Nykänen.

''Lepo se je vrniti v Calgary. Zbrala se je velika množica in vsi so vzklikali ''Eddie, Eddie''. To me je poneslo 29 let v preteklost. Vlilo me je poguma, da se spustim po zaletišču in skočim. Podobno je kot vožnja s kolesom, nekaj ti ostane, nekaj pa gre. Ko se spustiš po zaletišču, se spomini vrnejo. Telo ve, kaj mora narediti,'' je povedal Edwards, ki je skočil s smučmi znamke Elan.

''V zadnjih dvajsetih letih nisem veliko skakal. Bil sem nervozen. Vesel sem, da mi je uspelo. Rekel sem si: 'Nehal bom, dokler sem v prednosti. Še vedno sem v enem kosu'.''

Dogodku je prisostovalo približno 1000 ljudi, veliko zanimanje pa je vsaj delno posledica hollywoodskega filma iz leta 2016 z naslovom Eddie the Eagle, v katerem je Edwardsa upodobil Taron Egerton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.