Šport > Zimski športi
24 ogledov

Orli pristali doma: "Voditi v pokalu narodov je lepo"

Sport 19.11.13 Goran Janus, trener slovenskih skakalcev; foto: Sasa Despot Saša Despot
Smučarji skakalci so se po povratku iz Klingenthala, kjer so v velikem slogu začeli olimpijsko sezono, že ozrli proti novim preizkušnjam, ki jih čakajo že ta konec tedna.

Slovenski smučarski skakalci so lahko zadovoljni z uvodom v novo sezono. V vetrovni loteriji nemškega Klingenthala so dvakrat stopili na stopničke, prvo mesto ekipe na sobotni tekmi in tretje Jurija Tepeša na nedeljski posamični pa sta lepa obeta za nadaljevanje zime z vrhuncem v olimpijskem Sočiju.

Po prvem koncu tedna nove sezone svetovnega pokala so se Slovenci v ponedeljek vrnili v domovino in vtise iz Klingenthala, kjer so se zaradi muhastega vremena in vetra vsi tekmovalci dobro načakali ter nazadnje na tekmah odskakali le po enkrat, strnili na novinarski konferenci na sedežu Smučarske zveze Slovenije (SZS) v Ljubljani. Skakalcem pa so na zvezi za dosežke čestitali tudi s torto.

Janus: "Stvari se zelo lepo odvijajo"

"Zelo sem vesel, da nam je že takoj v uvodu uspelo doseči vrhunske rezultate. Tekme so bile zelo težke. Trenerji smo dobili podatke, kje se nahajamo v tehniki in motoriki. Stvari se zelo lepo odvijajo, ekipa za Kuusamo pa ostaja enaka kot v Klingenthalu. Občutek na začetku sezone, ko vodiš v pokalu narodov, je lep, vendar se na to bolj pričnem ozirati januarja, ko so stvari že nekoliko bolj jasne," je dogajanje opisal glavni trener skakalne ekipe Goran Janus.

Robert Kranjec je bil vesel, da je njemu in sotekmovalcem v ekipi v soboto uspelo skočiti prav na vrh.

"Nima se smisla pretirano obremenjevati"

"V soboto sem bil vesel zmage. Skok tudi v nedeljo ni bil slab, v takih razmerah se več ni dalo iztržiti. Vesel sem, da sem osvojil točke. Sezona je dolga, s prvo tekmo se nima smisla pretirano obremenjevati," je dejal Kranjec, ki je imel po tekmi danes tudi nekaj manjših zdravstvenih težav, a upa, da bo hitro spet pravi.

Glavni slovenski junak pa je bil Jurij Tepeš. Zmagi v ekipni konkurenci je dodal še posamično tretje mesto. Vesel je bil predvsem dobrega začetka sezone, ki mu je običajno povzročal težave.

"Vsi imamo rezerve, tudi tekmeci"

 

"Včeraj se mi je vse izšlo tako, kot je potrebno. Naredil sem dober skok, imel sem nekaj sreče z razmerami. Zelo sem vesel tega rezultata in upam, da bom tako skakal tudi v nadaljevanju, se pa zavedam, da se vse tekme ne bodo izšle tako. Vsi imamo rezerve, imajo pa jih tudi tekmeci," je bil po uspehu na trdnih tleh Tepeš.

Skakalcem je čestital tudi Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, ter obljubil, da bodo pristojni na zvezi naredili vse, da bodo podpisane pogodbe v celoti izpolnili in tudi čim prej izplačali nagrade za lanske dosežke v višini 50.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.