Šport > Zimski športi
70 ogledov

Osmo mesto slovenske naveze

pokljuka Žurnal24 main
Francoza Marie Dorin-Habert in Martin Fourcade sta zmagovalca biatlonske tekme svetovnega izziva na stadionu nemškega nogometnega prvoligaša Schalkeja v Gelsenkirchnu.

Slovenski par sta tvorila Teja Gregorin in Jakov Fak, ki sta na koncu osvojila osmo mesto, zaostala pa sta 1:57,6 sekunde.

Druga sta bila Čeha Gabriela Soukalova in Ondrej Moravec, ki sta skozi ciljno črto pritekla z 12,6 sekunde zaostanka, tretja pa Nemca Vanessa Hinz in Simon Schempp, njun zaostanek je znašal 22,2 sekunde.

Četrto mesto sta osvojila Rusa Jekaterina Jurlova in Jevgenij Garaničev, najhitrejša po "prvi polovici" ekshibicijske tekme. Po skupinskem startu sta bila 12,8 sekunde pred ukrajinskim parom in 14,3 sekunde pred francoskim. Gregorinova in Fak sta bila šesta.

Tekma svetovnega izziva je bila štirinajsta, na Veltins Areni pa si je biatlonski spektakel ogledalo 40.000 ljudi. Denarni sklad je bil 156.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.