Šport > Zimski športi
29 ogledov

Pen: Takšna napaka je nedopustna

martin čater slalom wengen EPA
Najboljši slovenski tekmovalec na drugi in obenem zadnji kombinaciji letošnje sezone v Wengnu je bil Martin Čater na devetem mestu.

Drugo kombinacijo letošnje sezone so krojile slabe vremenske razmere, zato so prireditelji najprej uprizorili slalom, medtem ko je bila izvedba smukaškega dela kar nekaj časa pod vprašajem. Zelo dobro izhodišče si je pripravil Štefan Hadalin, ki je bil po slalomu drugi, dobro pa je kazalo tudi Martin Čatru na devetem mestu.

Tekom smukaške tekme so se pogoji za smučanje močno poslabšali in priložnost je izkoristil anonimni Niels Hintermann, ki je premagal vse favorite in se veselil prve zmage v svetovnem pokalu. Slovenci so veliko izgubili, še največ Hadalin, ki se je z drugega mesta preselil na 29. Čater, ki je ob prihodu v cilj zasedel osmo mesto, je bil na koncu deveti.

''Moram reči, da sem se dobro počutil. Fizično in mentalno sem dobro funkcioniral. Skupaj sem spravil dve dobri vožnji in z njima sem zadovoljen. Razplet je naredil, kar je naredil, sem pa zadovoljen sam s sabo,'' je povedal Čater in dodal, da iz tekme v tekme napreduje: ''Nenehno kažem dobre vožnje, predvsem v superveleslalomu. Res pa je, da sem enkrat uspel priti dol z dobro vožnjo, dvakrat pa so se mi vmes pripetile napake. So pa nekateri odseki že zelo dobri.''

''Mislim, da smo nekaj naredili''

Slovenskih točk svetovnega pokala se je razveselil tudi glavni trener hitrih disciplin Peter Pen. ''Ekipno smo lahko zadovoljni. Od vseh sem zahteval maksimalno koncentracijo, ker sem vedel, da tekma bo. Bila sta izredna slaloma Štefana in Martina, ta se je vrhunsko odrezal tudi na smuku, s tem, da mu vreme ni dopuščalo kaj več. Kosi se je slaloma lotil slabo, a če gledamo rezultat na koncu, bi moral biti še slabši. Smuk je dobro odpeljal, v slalomu pa ima probleme. A če je kombinacijska sezona končana, imamo pa dva med petnajst, mislim, da smo nekaj naredili,'' je dejal Pen.

Pohvalil je 26. dosežek Tilna Debelaka in 15. mesto Klemna Kosija. Manj prizanesljiv je bil do Mihe Hrobata, ki je odstopil na slalomu. ''Tilen je z nami že tri leta, on in ostali so danes dobili nazaj, za kar so se mučili v Čilu, ob petih popoldan na slalomu, ko sem jih samo jaz 'gnjavil', da morajo voziti slalom. Dobro je, da ti fantje, ki so profesionalci in so eno obdobje finančno vlagali sami v sebe, nekaj dobijo nazaj z rezultati. Ne smem pa pozabiti tudi na Hrobata, ki je za mene naredil napako, ki ni dopustna na takem nivoju. Dober je in on bi lahko bil danes Niels Hintermann,'' je dejal Pen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.