Šport > Zimski športi
24 ogledov

Perko prehitel Šporna, trening Innerhoferju

rok perko smuk trening EPA "Težko se je posloviti," je zapisal Rok Perko.
Italijan Christof Innerhofer je bil najhitrejši na prvem treningu smuka na progi Stelvio v Bormiu, kjer bo v nedeljo zadnja moška tekma svetovnega pokala v tem koledarskem letu. Od trojice Slovencev je šlo najbolje Roku Perku, ki je vpisal 20. čas prvega treninga.

Na sporedu je klasična smukaška preizkušnja. Na prvem treningu je bil tako najhitrejši Italijan Christof Innerhofer s časom 1:53,93 minute, ameriški as Bode Miller je bil drugi (+ 0,20), vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala in v posebnem smukaškem seštevku Norvežan Aksel Lund Svindal pa tretji (+ 0,28).

Od trojice Slovencev je bil najhitrejši Perko, ki je za Innerhoferjem zaostal 1,73 sekunde, Andrej Šporn je bil 42. (+ 3,10), Klemen Kosi pa 59. (+ 4,14). Po progi se je spustil tudi Mariborčan Alek Glebov, ki sicer nastopa za rusko reprezentanco. Glebov je vpisal 31. čas (+ 2,36).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.