Šport > Zimski športi
97 ogledov

Petek na čelu zamenjal Križana

planica 2016 Saša Despot
Izvršni odbor Smučarske zveze Slovenije je danes sprejel odstop dosedanjega direktorja zveze Jožka Križana in na njegovo mesto na predlog predsednika SZS Enza Smrekarja s 15. aprilom 2017 imenoval nekdanjega smučarskega skakalca Francija Petka.

Jožko Križan je sprejel poklicni in strokovno velik mednarodni izziv, ki ga želi uresničiti, do predaje poslov pa bo še naprej opravljal vlogo direktorja SZS.

Franci Petek je ob predstavitvi dejal, da se počuti izredno počaščenega in zrelega za sprejem tega izziva. Glede na njegovo karierno in profesionalno športno pot, je vodenje panožne zveze zagotovo velik izziv, ki Petku ni neznan.

V svoji karieri je namreč podrobno spoznal delovanje panožne zveze in lokalnih klubov, znane so mu potrebe in zahteve športnikov, razume želje in odgovornost pokroviteljev in partnerjev, hkrati pa se zaveda ključnega pomena vodenja in stabilnosti poslovanja SZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.