Šport > Zimski športi
32 ogledov

Peter o Domnu: "Malce se mi je zasmilil"

Domen Prevc Peter Prevc EPA
Po vrnitvi iz Lahtija sta trener in prvi zvezdnik skakalne reprezentance spregovorila o padcu forme Domna Prevca.

Na začetku letošnje sezone je Domen Prevc navduševal ljubitelje smučarskih skokov. Po seriji zmag in uvrstitev na stopničke je forma najstnika po novem letu začela padati, dno pa dosegla na nedavnem svetovnem prvenstvu v Lahtiju.

Po slabših nastopih v januarju je Domen Prevc na poletih v Oberstdorfu pokazal nekaj dobrih poizkusov, na azijski turneji pa spet skakal slabo, kar se je preneslo na SP v Lahti. 

Po zelo slabih skokih na mali skakalnici je Domen, skupaj z bratom Cenetom, izpadel iz ekipe za tekmo na veliki napravi in tudi za moštveno tekmo, ki jo je Slovenija končala na petem mestu.

"Gre za 17-letnika. Če veste, koliko je potovanj od začetka novembra pa do konca sezone ... Morda bi po Oberstdorfu moral ostati doma. Za Domna so bili letošnji cilj pravi poleti. To ga je zelo mikalo, ne vem pa, ali ga je Lahti prav veliko. Vse smo poskusili, a enostavno ni šlo," je o padcu Domnove forme dejal glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus.

Prvič mu je dal nasvet

Za mlajšega brata je zaskrbelo tudi Petra Prevca. Prvi skakalec lanske zime je na druženju z novinarji pojasnil, da mu je sploh prvič dal nasvet glede športnega udejstvovanja.

"Domen se mi je kar malce zasmilil, ko mu ni šlo. Sem videl, da vse poskuša. Rekel sem mu, naj poskusi skočiti povsem sproščeno. Tudi to je poskusil, pa ni šlo. Potem so se odločili, da gre domov. Rekel sem mu, naj se spočije in v miru pripravi za naprej. To je tudi vse, kar sva o tem govorila. Mislim, da je bilo prvič, da sem mu glede skokov dal kakršen koli nasvet, vendarle je trener Gorazd Bertoncelj tisti, ki ga najbolje pozna in ga zna najbolje pripraviti," je pojasnil Peter Prevc.

V naslednjih dneh skakalce čaka norveška turneja, zaključila se bo s poleti v Vikersundu konec prihodnjega tedna. Nato bodo do konca sezone na sporedu le še poleti v Planici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.