Šport > Zimski športi
43 ogledov

Peter Prevc daleč najboljši

peter prevc EPA
Pred tekmo na skakalnici v Sapporu je blestel Peter Prevc.

Na kvalifikacijah pred prvo tekmo na Japonskem je blestel Peter Prevc, ki je celotno konkurenco premagal za deset metrov. Njegov skok je bil dolg 138 metrov. Drugo mesto je zasedel Francoz Vincent Descombes Sevoie (128 metrov), ki je za zmagovalcem minule zime zaostal za 11,7 točk, tretji Poljak Jan Ziobro (126,5 m) pa je imel 14,6 točke manj od najstarejšega od bratov Prevc.

Uspešni so bili v kvalifikqacijah tudi ostali Slovenci. Anže Semenič (125,5 m) je bil osmi, Anže Lanišek (123 m) deveti, Jernej Damjan (117 m) 19., Jurij Tepeš (116,5 m) 24., 31. pa Cene Prevc (113 m). Domen Prevc, ki je pristal pri 114 metrih, je imel kot član najboljše deseterice v svetovnem pokalu nastop na tekmi že zagotovljen.

V deželi vzhajajočega sonca so sicer tokrat pripotovali vsi najboljši v svetovnem pokalu, saj se bodo v naslednjih šestih dneh zvrstile kar štiri tekme na Japonskem in v Južni Koreji, kjer bo leto dni pred olimpijskimi igrami na sporedu generalka v Pjeongčangu.

Tekma bo na sporedu v soboto ob 8.30 uri po slovenskem času.

 
Komentarjev 1
  • izRODEk 18:09 10.februar 2017.

    Škoda, da ni Cene v boljši formi. Skupaj z Damjanom bi tale Saporo lahko izkoristili za družinsko slikanje na zmagovalnih stopničkah :)PS: A veste, zakaj Peter takole (kot na sliki zgoraj) obrne roke?- Zaradi sponzorja. <br ...prikaži več />Taki zmešani časi so, da v zraku letijo le še eni hecni reklamni panoji, katere radi gledamo, ker so baje naši. Med tem pa pojem "naš" izginja, saj je nekoč domovina danes že razprodana. Od slovenstva ostaja le še ščepec kulture in nekaj športnikov.