Šport > Zimski športi
56 ogledov

''Ne vem, če me je bilo kdaj tako strah''

domen prevc EPA
Slovenski letalci so z odliko opravili kvalifikacije pred prvo tekmo v Oberstdorfu. Največji pečat sta pustila Peter in Domen Prevc.

Brata Prevc sta v kvalifikacijah pred prvo letošnjo preizkušnjo v smučarskih poletih napovedala, da bosta na sobotni tekmi spet glavni slovenski orožji. Domen je z 221 metri dobil drugi trening in se odločil, da v kvalifikacijah ne bo nastopil. Prav v kvalifikacijah pa je dobro formo potrdil njegov brat in daleč najboljši letalec zadnjih let, ki je z 221,5 metra ugnal vso konkurenco.

''Danes mi je nastop solidno uspel. Priznam, pred prvim skokom me je bilo zelo strah. Ne spomnim se, če me je bilo že kdaj tako strah. Očitno sem se res zelo postaral. Potem je pa šlo. Videl sem, kaj moram spremeniti. Takoj po odskoku sem imel nekaj težav s smučmi, ampak vse super,'' je v pogovoru za RTV Slovenijo dejal Peter.

Domen je na treningu prestal ognjeni krst na letalnici in bo v soboto prvič nastopil na tekmi svetovnega pokala v poletih. Velikanka v Oberstdorfu ga ni pretirano navdušila. ''Ko sem bil majhen in sem šel prvič na 60-metrsko skakalnico, je bil to velik 'vau', tukaj pa ne vem... Včeraj zvečer sem igral računalniške igrice in morda sem dal iz sebe ves adrenalin. Nova izkušnja. Bilo je v redu, zdaj pa naprej,'' je povedal 17-letnik, ki v skupnem seštevku zaseda visoko tretje mesto.

''Na začetku sem si rekel 'to pa gre', potem pa sem dal v drugem delu roke nazaj, česar ne bi smel, in prikradel se je kanček jeze. Lahko bi še bolj užival. Za jutri je še rezerve,'' je dodal Domen.

In kaj lahko od njega še pričakujemo? ''Vesel obraz, to je to,'' je odvrnil.

 
Komentarjev 4
  • leonardo 08:46 04.februar 2017.

    Ko boš pokazal toliko kot bratje Prevc, se pa oglasi. Bomo navijali tudi zate. Pa te po vsej verjetnosti ni niti toliko v hlačah, da bi z vrha pogledal v dolino.

  • Papaja Popi 08:31 04.februar 2017.

    Prevci so carji.Upajmo, da jim danes uspe.Pa tudi, če se jim ne izide najboljše, so vseeno dobri.

  • Bethesda 08:22 04.februar 2017.

    Ja Kekec, prvic je bil.