Šport > Zimski športi
35 ogledov

Obeti so dobri, a pravi test šele prihaja

peter prevc EPA
Najboljši letalec na svetu Peter Prevc bo z današnjo tekmo v Oberstdorfu začel obrambo malega kristalnega globusa.

Peter Prevc je trikratni zmagovalec posebnega seštevka v smučarskih poletih, sodeč po njegovem nastopu v petkovih kvalifikacijah pa bo tudi letos eden glavnih favoritov za najvišja mesta.

Slovenski adut je na prenovljeni letalnici v Oberstdorfu zmagal na petkovih kvalifikacijah (221,5 m) in po dolžini zaostal le za Stefanom Kraftom, ki je na prvem treningu pristal pri 229 metrih.

Prevc je po dobri predstavi v kvalifikacijah dejal, da ne ve, če ga je bilo že kdaj tako strah. ''Očitno sem se zelo postaral,'' je v svojem slogu pristavil Dolenje vaščan, ki v Oberstdorfu še ni pristal pod 200 metri, kar je dober obet pred današnjo tekmo. 

Na prvem treningu je skočil 203, na drugem pa 207,5 metra. Najboljše je prihranil za kvalifikacije (221,5 m) in si v družbi preostalih petih orlov zagotovil nastop na letalski premieri sezone.

V lanski sezoni, v kateri je Prevc rušil rekord za rekordom, je bilo na sporedu šest tekem v poletih, kar štirikrat pa se je zmage veselil branilec velikega kristalnega globusa. Dvakrat je na najvišjo stopničko stopil v Vikersundu, dvakrat tudi v Planici.

Štirim zmagam je dodal še drugo in četrto mesto ter sezono končal s 530 točkami. Njegov najbližji zasledovalec Robert Kranjec jih je zbral 400, kar je zadostovalo za dvojno slovensko zmago v seštevku poletov.

Na tekmi v Oberstdorfu, ki se bo začela ob 16.00, bo nastopilo šest slovenskih predstavnikov.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.