Šport > Zimski športi
37 ogledov

V preteklih letih dominacija, kako bo letos?

peter prevc kulm sp v poletih EPA
Peter Prevc je v zadnjih sezonah dominiral v poletih.

V zadnjih treh tekmovalnih obdobjih je Peter Prevc osvojil mali kristalni globus za zmago v skupnem seštevku poletov. Temu je leta 2014 dodal bronasto medaljo s svetovnega prvenstva v poletih v Harrachovu, lani pa je na Kulmu osvojil tudi naslov svetovnega prvaka.

Ta konec tedna se skakalna karavana seli na polete v Oberstdorf, ki je prva letošnja "letalska" postojanka. Marca preideta na vrsto še največji napravi v Vikersundu oziroma Planici.

Peter Prevc ima praktično z vsemi letalnicami zelo pozitivne izkušnje, naprava Heini Klopfer v Oberstdorfu je ena od izjem. Peter je rekorder Planice (248,5 m) in Kulma (244 m), v Vikersundu pa je dosegel drugo daljavo vseh časov (250 m).

V Oberstdorfu rekord naprave od leta 2009 drži Finec Harri Olli z 225,5 metra. Enako daleč je leta 2012 poletel Peter Prevc, a padel in se huje poškodoval ter na žalosten način končal sezono.

Na poletih ima Slovenija poleg Petra Prevca, kljub odsotnosti Robeta Kranjca, še druge adute. Prvič bo letel Domen Prevc, od katerega navijači pričakujejo veliko. V sam vrh zna na poletih poseči tudi Jurij Tepeš, kdorkoli od ostalih Slovencev pa je sposoben na svoj dan presenetiti.

 
Komentarjev 1
  • Papaja Popi 16:52 02.februar 2017.

    Bistvo je, da se nihče ne poškoduje.Upam pa, da bodo naši dobri in navijamo za njih.