Šport > Zimski športi
34 ogledov

Prevcu se ponavlja stara zgodba

peter prevc EPA
V kvalifikacijah za nedeljsko tekmo smučarskih skokov v Willingenu so zablesteli slovenski orli, ki so osvojili tri od prvih štirih mest.

V kvalifikacijah za nedeljsko posamično tekmo je bil najboljši Andreas Wellinger (141,5 m), za njim pa so se zvrstil Peter Prevc (140 m), Cene Prevc (139 m) in Jurij Tepeš (135 m).

Branilec velikega kristalnega globusa je v kvalifikacijah popravil bled vtis z obeh treningov, a skoki še vedno niso takšni, kot bi si želel.

"Skoka na treningu sta se mi kar ponesrečila, ponovila se je zgodba z novoletne turneje. Skoka sta bila takšna kot tam in zato nisem bil zadovoljen. Kvalifikacijski skok je bil malo boljši, ampak ni pa bil tak, da bi lahko vriskal. Takoj po odskoku sem imel še težave s smučmi, ki jih nisem najbolje ukrotil, zato tudi nisem bil najbolje zadovoljen. Drugo mesto na kvalifikacijah je še vedno zelo super rezultat,'' je po kvalifikacijah razmišljal Prevc. ''Po eni strani je potrebno vedeti, da sem imel ugodne vremenske razmere. Če bi imel povprečne ali malo slabše pogoje, bi zaključil veliko prej na hrbtišču skakalnice. Tukaj sem imel malo sreče in sem lahko nabral nekaj dodatnih metrov, ki so pripomogli k boljši uvrstitvi,'' je dodal najuspešnejši slovenski skakalec, ki je lansko tekmo v Willingenu končal na prvem mestu.

Danes bo ob 16. uri v Willingenu na sporedu ekipna tekma, na kateri bodo slovenske brave branili trije bratje Prevc in Tepeš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.