Šport > Zimski športi
25 ogledov

Petra Majdič tokrat peta

Žurnal24 main
Petra Majdič je na 10-kilometrski klasični preizkušnji znova nastopila odlično. S petim mestom je dosegla najboljši letošnji rezultat na tej razdalji. Slavila je Virpi Kuitunen.
 

Tour de Ski, 10 km, klasično

1. V. Kuitunen (FIN)
2. A.-K. Saarinen (FIN)
3. M. Bjoergen (NOR)
5. P. Majdič (SLO)
41. V. Fabjan (SLO)

Petra Majdič je na tovrstni preizkušnji že zmagala pred dvema letoma, in sicer na prvi novoletni tekaški turneji. Mednarodna smučarska zveza ji te zmage sicer ne priznava, saj šele od lani posamične zmage na Tour de Skiju štejejo tudi za zmage v svetovnem pokalu. Majdičeva je po smoli na zadnji klasični 10-kilometrski preizkušnji, ko ji je Finka Saarinenova (ne)namerno zlomila palico, napovedala maščevanje in boj za najvišja mesta.
 

Skupna razvrstitev (4/7)

1. V. Kuitunen (FIN) 57:49,3
2. A.-K. Saarinen (FIN) + 5,6
3. M. Bjoergen (NOR) + 23,0
5. P. Majdič (SLO) +54,0
36. V. Fabjan (SLO) +5:50,4

Majdičeva je bila v češkem Novem Mestu znova blizu najboljšim, saj je večino tekme tekla na četrtem mestu, vmes napredovala tudi med najboljšo trojico, na koncu pa je pristala na petem mestu. Ključni trenutki tekme so prišli med šestim in sedmim kilometrom, ko je izgubila več kot dvajset sekund, s tem pa tudi možnosti za preboj na zmagovalne stopničke. Z neverjetno predstavo je slavila Virpi Kuitunen. Na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstili Aino Kaisa Saarinen in Marit Bjoergen. Druga slovenska predstavnica Vesna Fabjan je bila 41.

 
 

Nastop se mi  ni izšel po načrtih, predvsem oprijem ni bil optimalen. Jutri sledi nov dan, upam, da bo boljše.

Vesna Fabjan

 
"Nastop se mi ni izšel po načrtih, predvsem oprijem ni bil optimalen. Jutri sledi nov dan, upam, da bo boljše. Veliko je odvisno od počutja, če bo vse v redu, potem ni panike, saj vem, da sem lahko ob spodobnem teku povsem zraven najboljših," je po tekmi dejala mlajša od slovenskih tekmovalk Vesna Fabjan, ki je preizkušnjo danes zaključila na 41. mestu, za Kuitunenovo pa je zaostala nekaj manj kot tri minute in pol.

Kuitunenova
pa je z zmago prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku. Doslej vodilna Italijanka Arianna Follis je bila s 16. mestom prepočasna, medtem ko je Majdičeva pred nadaljevanjem še vedno peta. V četrtek bo v Novem Mestu na sporedu še sprint v prosti tehniki, nato pa sledi še drugi dan premora na turneji. V soboto in nedeljo v italijanskem Val di Fiemmeju sledi še zaključek letošnje novoletne turneje, ko bo najprej na sporedu tekma na distanci, potem pa še zaključni vzpon na Alpe Ceramis.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.