Šport > Zimski športi
1846 ogledov

Planica navdihnila Poljaka, da je sinu zgradil skakalnico

Nordijski center Saša Despot
Na dvorišču družine je zrasla najmanjša smučarska skakalnica na Poljskem.

Poljak Mateusz Seremak si je na dopustu s sinom ogledal dolino pod Poncami in skakalne naprave v Planici. Po vrnitvi na Poljsko je na svojem vrtu sinu uresničil prošnjo in mu pred hišo v domačem Ruczynowu zgradil majhno smučarsko skakalnico, poroča spletni portal thefirstnews.

Kot poroča portal, gre za najmanjšo smučarsko skakalnico na Poljskem, obenem pa bržkone za eno največjih presenečenj, ki jih oče lahko naredi za otroka.

Idejo sta oče in sin našla ob obisku Planice, kjer sta videla manjšo skakalno napravo, nato pa je oče več mesecev nakupoval in zbiral material v domačih Zakopanah, v Frenštatu na Češkem in v Nemčiji.

Še več, Mateusz Seremak se je odpravil celo v Zakopane, da je tam preučil mere skakalnice in uporabljene materiale. Za svoj projekt je zapravil le 13.000 zlotov oziroma okrog 3000 evrov, saj je plačal le material, vsa dela pa opravil sam.

"Kar potruditi sem se moral, a otrokova dobra volja in narejeno sta bila zame najlepša nagrada," je na koncu povedal Seremak.

Na koncu je za svoj trud dobil dodatno nagrado, saj je bila skakalnica tudi uradno priznana za najmanjšo skakalnico na Poljskem.

"Dolgo smo trdili, da nam na Poljskem manjkajo le take skakalnice. Naprava je čudovita, moderna in čudovita za prve korake v tem športu. Tovrstne iniciative nam dajejo upanje, da smučarski skoki ne bodo le zaprt, mikroregionalen šport za peščico ljudi na Poljskem," pa je o novem projektu dodal urednik spletne strani o smučarskih skokih Artur Bala.

Komentarjev 1