Šport > Zimski športi
2 ogledov

Po Planici nazaj v šolske klopi

Gregor Schlierenzauer je v petek zmagal s poletom, dolgim 203 metre. Žurnal24 main
Osvojil je svetovni pokal, zdaj zmaguje v Planici, nato se bo vrnil v šolske klopi. To je Gregor Schlierenzauer. V intervjuju za Žurnal24 je spregovoril tudi o svojih vzornikih.
 

Preberite še:

Petkova tekma: Robert in Jernej poletela med 10.

Današnja tekma je bila nekaj posebnega ...
Bila je zelo težka, tako za skakalce kot za žirijo. Vesel sem, da je bila tekma sploh izpeljana. Uspel mi je dober polet in to je zadoščalo za zmago.

Se strinjate z odločitvijo, da je bila le ena serija?
Seveda. Tekmujemo pač v športu, kjer je veliko odvisno tudi od vremena. Žal mi je le, da gledalci niso prišli na svoj račun. Vem, da vsi raje vidijo daljše polete. Ampak tokrat to ni bilo mogoče. Vseeno menim, da je bilo nekaj poletov odličnih glede na razmere.

 
 

Imam tudi dober občutek za letenje in ponavadi gre res zelo daleč.

Gregor Schlierenzauer

 
Zmagali ste na večini tekem v poletih, na katerih ste nastopili. Zakaj ste toliko boljši od tekmecev?
Verjetno imam nekoliko drugačno tehniko kot ostali tekmovalci, tako, ki je bolj primerna za polete. Imam tudi dober občutek za letenje in ponavadi gre res zelo daleč. Vendarle se v poletih stvari lahko kaj hitro spremenijo.

Gregor ima najboljšo tehniko. © Reuters

 
Kakšni so cilji za naprej?
Najprej se bom vrnil v šolo in poskušal narediti maturo. Upam, da mi bo uspelo. Menim, da je izobrazba zelo pomembna. Ne želim pri 30 letih končati kariere, potem pa biti brez pravih možnosti za normalno življenje. Na srečo hodim v športno šolo, kjer mi marsikaj omogočijo skozi sezono. Vendar vseeno ni lahko, še zlasti je težko sesti nazaj v klopi in se vrniti v bolj realen svet.

Kako menite, da se počuti tako izkušen maček, kot je Adam Malysz, ko ga užene najstnik?
Ne vem. Zame pa je nekaj posebnega, če lahko na stopničkah stojim skupaj z enim izmed svojih vzornikov.

 
 

Ahonen bo znova zelo močan, saj sodi med najboljše skakalce vseh časov. Tudi ob slovesu je skakal odlično.

Gregor Schlierenzauer

 
Kdo so še ostali vzorniki?
Janne Ahonen, Andreas Goldberger ... Imam kar nekaj vzornikov. Najljubšega pa nimam. Od vseh sem pobral njihove najboljše reči in zato so moji vzorniki.

Kaj menite o vrnitvi Ahonena? Je mogoče prestar?
Ne, nikakor ne. Nikoli nisi prestar. To je pred kratkim dokazal Takanobu Okabe. Ahonen bo znova zelo močan, saj sodi med najboljše skakalce vseh časov. Tudi ob slovesu je skakal odlično. Bo zelo resen tekmec.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.