Šport > Zimski športi
29 ogledov

Pod Poncami se danes začenja zares

Schlierenzauer Planica skoki poleti kvalifikacije Reuters
Danes bo v dolini pod Poncami na sporedu prva od treh sklepnih tekem finala svetovnega pokala v smučarskih skokih. V ognju bo tudi šest Slovencev. Prvi adut poletov bo izkušeni Robert Kranjec, ki bo konec tedna napadal tretji mali kristalni globus v karieri za najboljšega letalca sezone. Tekma se bo s prvo serijo začela ob 15.15.

Z včerajšnjimi kvalifikacijami za današnjo tekmo, ki jih je dobil Norvežan Anders Jacobsen, se je v Planici začel največji slovenski športni praznik. V dolino pod Poncami, obsijano s soncem, se je zgrnilo 9500 ljubiteljev smučarskih skokov, ki so navijali za slovenske ase, Roberta Kranjca, Petra Prevca, Jurija Tepeša in druščino.

Kranjec zgolj preizkusil skakalnico

Omenjeni trije so v četrtek skakali le za trening, saj so imeli kot najboljši letalci to zimo nastop na petkovi posamični tekmi že zagotovljen. Kranjec, ki se bo ta konec tedna po letih 2010 in 2012 boril še za tretji mali kristalni globus za najboljšega letalca, je ob bučni podpori gledalcev dvakrat preletel 200-metrsko znamko, a kot sam pravi, se je zgolj "zapeljal" čez letalnico, pa je šlo vseeno precej daleč.

"Prvi dan ni nobenega posebnega zadovoljstva, saj se šele spoznavaš z letalnico, gre bolj za vožnjo po skakalnici navzdol. Oddelal nisem nič, oba skoka sem se enostavno peljal po smučini in to je bilo to. Nič, morda sem 'oddelal' kakšnih 10 odstotkov, ampak me je vseeno neslo daleč, sploh glede na to, kaj vse sem izvajal po naletu," je svoja nastopa opisal Kranjec.

Prevc napoveduje zmago Kranjca

Prevc je na prvem treningu pristal pri 187 metrih, v drugo pa je poletel 206 metrov: "V prvi seriji nisem naredil še skoraj nič, potem pa sem se izboljšal in v kvalifikacijski mi je uspel kar dober skok, sploh glede na razmere. Odkar so zaradi gradbenih del posekali malo več dreves, je tudi vetra več." Prevc je pred današnjo tekmo napovedal: "Zmagal bo tako in tako Robi, midva z Jurijem pa bova držala njegove tekmece čim bolj zadaj."

Na današnjo tekmo so se od preostale deseterice slovenskih skakalcev uvrstili še trije, Andraž Pograjc, Matjaž Pungertar in zmagovalec celinskega pokala to zimo, Anže Semenič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.